Virtuális vagy való világ? Mit gondolsz, te melyikben élsz?

Manapság minden a számítógépek és a technika körül forog. Megtanítanak minket különböző programok használatára, arra hogyan tegyük menőbbé a facebook profilunkat, már képesek vagyunk különböző szoftverek fejlesztésére, és még sorolhatnám. De ki tanítja meg nekünk az életben igazán fontos dolgokat? Ki tanítja meg, hogy hogyan legyünk igazi férfiak és jó apák?

Vajon a fiatalság közül hányan tudják, hogyan kell kicserélni egy villanykörtét, hogyan kell lecserélni az autóról a kerekeket, vagy mit kell tenni, ha eldugult a lefolyó? És még nem beszéltem a különböző barkácsolásokról, hegesztésekről, vagy egyszerűen egy szeg bekalapálásáról.

Örülök neki, hogy engem apukám még megtanított egy csomó olyan dologra, amelyek megtörténhetnek velünk a hétköznapi életben. Legfőképpen arra tanított, hogy hogyan javítsak meg valamit a házkörül, hogy ha az tönkrement, meghibásodott. Ebből kifolyólag hegeszteni is tudok, és erre nagyon büszke vagyok. Vannak azok az alapműveletek, melyek elvégzéséhez nem kell szakmunkásnak lenni. Egyszerűen egy kis rátermettség és logikus gondolkodás szükséges hozzá.

corgon palack töltésVan a lakásunkban egy régi, gyönyörű vasból készült virágtartó. Mivel már igen régi darab, így egy-egy helyen meglátszik rajta az idő vasfoga. Már ránézésre megállapítottam, hogy hegesztésre lenne szüksége. El is határoztam, hogy a hétvégén megcsinálom, azonban nem volt otthon corgon gáz, ami az egyik alapfeltétele ennek a műveletnek. És itt jön a képbe az internet. Akárhogy is nézzük, azért a mai világban mégis ez az elsődleges információ forrásunk. Szóval utánajártam, hogy honnan szerezhetnék be egy ilyet. Találtam is egy erre megfelelő oldalt. Nagyon szuper dolognak tartom, hogy itt lehetséges a corgon palack töltés is. Ehhez nyílván az kell, hogy a palackok mérte megfeleljen. Nekem most teljes mértékben megfelel a legkisebb is, az öt literes, hiszen ritkán kerül sor a hegesztésre. Bár ki tudja, lehet, most úgy kedvet kapok, hogy elkezdek majd komolyabban foglalkozni vele, de ez még a jövő titka. Ahogyan az adatokat néztem, teljesen kielégítőek a palack méretei, már tudom is, hogy hova fogom tenni. Mivel a palack tartalma több alkalmi munkára elegendő, ezért az ára is ideális a számomra. Mindezt mérlegelve hívtam is őket és megrendeltem első ilyen palackomat. Már tűkön ülve várom, hogy a napokban megérkezzen és elkezdhessem vele a munkát.

Fontos, hogy az ember értsen a körülötte lévő technikai dolgokhoz, de jó lenne, ha ezek mellett nem felejtené el a két kezű munka menetét, és annak a gyönyörét. A sok számítógép előtt töltött idő után úgy érzem, hogy jól fog esni egy kis más jellegű munka, jelen esetben a hegesztés.

Nagyon izgalmas és jó dolog új szoftvereket kipróbálni, de az élet nem csak erről szól. Mindenkinek meg kellene találnia az arany középutat a virtuális világ, a technika és a való világ, két kezű munka között. Szerintem csak ez által érhetünk el igazán nagy sikereket az életünkben.