Még időben megszereztem az információkat

Életem első laptopját a ballagásomra kaptam. Nem volt egy nagy teljesítményű gép, de én mégis nagyon szerettem. Tökéletesen elég volt arra, hogy az egyetemista éveim alatt megírjam rajtuk a beadandóimat, esetleg elvégezzem az online vizsgákat probléma nélkül. Nem sok helyet foglalt, a táskámban is simán elfért. Így akár még a kávézókban is tudtam tanulni.

Egy idő után viszont észrevettem, hogy valami nem stimmel. Fura hangokat adott ki, és sokszor lefagyott. Az egyik évfolyamtársam szerint szoftver problémákkal küszködött a laptop, ezért mindenképp érdemes minél gyorsabban elvinnem egy szerelőhöz, vagy új után kutatni.

Természetesen nem hallgattam rá, mivel nagyon időm se lett volna arra, hogy ezt elintézzem. Az egyik este épp okjs képzések után nézelődtem az Oktatozone oldalán, amikor egyszercsak kikapcsolt a gépem. Se kép, se hang. Hiába próbáltam bekapcsolni, nem akart elindulni. Később kiderült persze, hogy tényleg a szoftverrel volt a baj, és már sajnos nem lehetett megmenteni. A mázlim az volt, hogy még időben ki tudtam jegyzetelni az információkat az említett weboldalról.

Az Oktatozone tulajdonosai több mint tíz éves tapasztalattal rendelkeznek a magyarországi felnőttképzésekben. Képzéseik jelentős részét telephelyükön (Budapest, Fehérvári út 83.) vagy a közvetlen közelében található igényesen kialakított tantermekben valósítják meg. Számos EU-s projektben vesznek részt, tanfolyamaik rugalmasak és megbízhatóak, arról nem is beszélve, hogy mindezt megfizethető áron nyújtják az érdeklődőknek. Már közel tízezer embernek segítettek megvalósítani az álmaikat olyan oktatókkal, akik szintén több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek. A sikeres felkészítés után szinte garantált, hogy a vizsga is eredményes lesz. Az oktatást a saját készítésű tananyagok is támogatják.

A fő céljuk az, hogy tudásukkal és tapasztalatukkal minőségi szakképzett munkaerőt képezzenek, segítsék a résztvevők elhelyezkedését, és élethosszig tartó tanulásukat.

A világos színekkel tarkított, designos weboldalon minden megtalálható, amelyre csak szükségünk van. Az okjs képzések, azaz szakmai képzések tárháza vár ránk. Kiképezhetjük magunkat aranykalászos gazdának, logisztikusnak, volfrámelektródás védőgázas ívhegesztőnek, fogyóelektródás védőgázas ívhegesztőnek, robbanásbiztos berendezések szerelőjének, villámvédelmi felülvizsgálónak, megújuló és egyéb energiaforrású kiserőmű erősáramú létesítőjének, illetve lehetünk kisfeszültségű mérőhelyi FAM szerelők is.

Ami a legjobb az egészben, hogy minden egyes szakmai képzés vagy részszakmák egy külön fül alatt részletezve vannak. Ha jól emlékszem, akkor engem főleg az erdészethez és mezőgazdasághoz tartozó aranykalászos gazda lehetőség érdekelt. Nagyon megtetszett, hogy ezt a szakmát elvégzők nem csupán mezőgazdasági szakemberek lesznek, hanem átfogóan felkészült, tapasztalt és elkötelezett vállalkozók. A tanfolyam során olyan szakismeretekre lehet szert tenni, ahol az elmélet tudás mellett a gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektetnek. Ezek nélkülözhetetlenek lesznek a jövedelmező mezőgazdasági munkák során is. Bevezetik az érdeklődőket az állattartás, szántóföldi növénytermesztés, kertgazdálkodás, talaj- előkészítés, vetés, növényápolás rejtelmeibe is.

A képzéshez alapfokú iskolai végzettségre vagy a Dobbantó program elvégzésére van szükség. Szakmai előképzettség nem kell, viszont egészségügyi alkalmassági kötelező. Szakmai vizsgára bocsátás feltétele a képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány, illetve a munka balesetveszélyes jellegére tekintve a vizsga előtt be kell mutatni a mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes vezetői engedélyünket (T, illetve C+E, C1+E kategória, vagy B kategória). A vizsgáról bővebben egy pdf fájlban olvashatunk.

Ez a tanfolyam főleg azoknak ajánlott, akik éppen földvásárlásra, vagy nem egyeneságú föld öröklésre készülnek. Olyan fiatal mezőgazdászok jelentkezését is várják, akik a generációs megújulásban keresik a lehetőséget, illetve azok számára is érdekes lehet ez a képzés, akik részt vesznek a hazai és EU-s mezőgazdasági pályázatokon. Nem mellesleg a fiatal gazda pályázatra jelentkezőknek is tanácsos elvégezni ezt a tanfolyamot.