Ékszertervezés programokkal, vagy swarovski ékszerek rendelése a neten?

swarovski ékszerekNem vagyok egy kifejezetten kreatív ember, a mi családunkban az egyik húgom az ügyes ebben. Nőként imádom az ékszereket, de megtervezni valószínűleg nem tudnék egy egyszerű gyűrűt sem. Na, nem azért, mert nincsen fantáziám, vagy, mert nem tudom elképzelni, milyen egy szép ékszer, sokkal inkább azért, mert ez egy nagyon összetett terület, ami folyamatosan fejlődik.

Az ékszertervezés területére szintén betört már az informatika, ami ráadásul szintén nem erősségem. Ez egy kifejezetten kreatív szakma, és nagyon fontos a szép munka, hiszen nőknek készülnek a darabok főként. A húgom ékszertervező, így sokat mesél nekem erről. nem is gondoltam volna, hogy ekkora precizitást és odafigyelést igényel, hogy megszülessen egy szép ékszer. Az egy dolog, hogy az ember fejében megszületik egy ötlet, egy kép arról, mit is szeretne elkészíteni, de ezt meg is kell valósítani, ami már egy sokkal bonyolultabb folyamat. Ráadásul, nagyon telített a piac, így kénytelen az ember újdonságokban gondolkodni. Az anyag választáson át a kivitelezési technikáig nagyon széles a lehetőségek tárháza. Például, a tervezés területén mesélte most a tesóm, hogy elkezdett 3D tervező programokat használni. Először hagyományosan, papíron megrajzolja, aztán beviszi az adatokat a programba, és már látja is teljes valójában a kész ékszert. Így sokkal könnyebb az apróbb módosításokat is elvégezni. Az alapanyag nagyon drága, hiszen csak és kizárólag nemes fémből készült ékszerekkel foglalkozik, így nem igazán engedheti meg magának, hogy hibázzon. Ráadásul elsődleges a megrendelő elégedettsége, ő nem engedi meg magának, hogy egyetlen elégedetlen vagy csalódott megrendelője legyen. Ez a szoftver garancia a pontosságra. Mivel a műhelye egyre felkapatottabb, és egyre több a rendelése, így folyamatosan a fejlődésen töri a fejét. Az új célja, hogy beszerez egy 3D nyomtatót, és a sorozatgyártáshoz szükséges sablonokat azzal nyomtatja. Illetve, ha olyan az igény, magát az ékszert is elő tudja állítani a nyomtató segítségével. Borzasztó érdekes a fejlődő technika.

Nem egyszerű ma már ezen a piacon érvényesülni. A minőség és a különlegesség nagyon sokba kerül, amit az emberek nem sűrűn szeretnének megfizetni. Van egy-két olyan megrendelője, akik kifejezetten olyan ékszerekre vágynak, ami biztosan nem jön velük szembe az utcán, vannak, akiknek mindegy, csak drága legyen, de a legtöbben szeretik már az ékszervásárlást is minél szolidabb költségvetésből megoldani. Ma már tulajdonképpen ékszerészhez se kell elmenni ahhoz, hogy az ember a megjelenését fel tudja dobni valami kedves kis kiegészítővel. Ott vannak például a swarovski ékszerek, amiket az interneten is meg tudunk rendelni, ráadásul költségében sem terheli meg az ember pénztárcáját. Ugyan bizsukról beszélünk, de a kövek csillogásában van valami olyan különleges elegancia, ami miatt szívesen hordjuk mi lányok bármelyik fajtáját.

Én például sűrűn rendelek a neten ilyen ékszereket. Van egy megbízható oldal, ahol mindig van készlet, gyors a szállítás és mindig olyan minőséget kapok, amire vágyom. Persze, furcsa lehet, hogy annak ellenére, hogy a tesóm ezzel foglalkozik, mégis a neten rendelem meg a swarovski ékszereket, de ennek is nagyon jó oka van: Természetesen kiváló szakember a húgom, és csodákat teremt, de ha szólok neki, hogy valami kellene, mindig heteket vagy akár hónapokat is várnom kell rá. Egy részt nagyon sok a munkája, sok az ügyfél, az új megrendelés, másrészt pedig, annyira precíz, hogy mindig túlgondolja, és mikor én azt mondom, hogy ez így már jó lesz, ő még akkor is áttervezi, újragondolja.

És, mivel 4en vagyunk testvérek, és mind lányok, így nem csak én adok neki megbízatásokat. Természetesen, ha olyan eseményről van szó, ahol reprezentálni szeretnék, vagy fontos nagyon, hogy a megjelenésem különleges legyen, egyértelmű, hogy az ő ékszerei közül válogatok. Igyekszem a készek közül, és akkor, az nem jelent neki plusz megterhelést és nem is kell várnom, csak felkapom és megyek. De az egyszerűbb alkalmakra, a hétköznapokra tökéletesen megfelelnek a swarovski ékszerek.

Mostanában olyan is előfordult, hogy előszedtem egy régi darabot, és azt vettem fel, mert annyi mindenem van, hogy a készletem feléről azt sem tudom, hogy van egyáltalán. Kellene egy olyan alkalmazás, amin keresztül a nők tudnak ilyeneket cserélgetni, esetleg eladni, hogy vehessenek újakat. Szét is fogok nézni az áruházban, hátha találok valami erre alkalmasat. Csak az az ijesztő benne, hogy ehhez ki kéne pakolnom az egész készletet és át kéne néznem egyesével mindent. Már ha rá gondolok, el is fáradtam, szóval lehet, hogy ez várat magára. Mindenesetre érdeklődés esetén foglalkozom ékszerviselési tanácsadással. Ha ilyenre lenne szükséged, keress bátran!