Intézzük el számítógépen a székhelyszolgáltatást

Hihetetlen, hogy az utóbbi pár évtizedben mennyit fejlődött a technológia. Most már néhány hónapja, folyamatosan retro dolgokat nézek és játszok, amitől ez a különbség még jobban kijön. Régebben az emberek el sem tudták volna képzelni, hogy még a nagyszüleik is a telefonjukat fogják arra használni, hogy különböző dolgokat rendeljenek, vagy neadjisten játékokkal játszanak. A valóság azonban pont ilyen váratlanul alakult és azt kell mondjam, megvannak a jó és rossz oldalai is.

A digitalizáció pozitív oldala természetesen az, hogy megkönnyíti egy csomó téren az életünket. Én például sokáig személyesen vettem a pénztárnál a vonatjegyemet. Mikor azonban felköltöztem Pestre és elkezdtem rendszeresen használni a vasútvonalat, egyre jobban igényem lett arra, hogy leegyszerűsítsem a vásárlás folyamatát. Elsőként furcsa volt az applikáció használata, ma viszont el sem tudnám már képzelni az életemet enélkül.

Jogosan felmerülhet ezután a kérdés, hogy mégis akkor mi ennek az egésznek az árnyoldala? Egy egyszerű választ fogok erre adni: elveszítjük az emberi kapcsolódást. Nem azt mondom, hogy annyi pozitív emlékem fűződik ahhoz, mikor az alulfizetett pénztáros néni nem adott nekem egy rendes jegyet, miután kiálltam egy fél órás sort, hanem sok más apróságról.

Vegyük példának a tévét. A korábbi évszázadban már ez is egy olyan technológiai vívmány volt, amitől az emberek jóval távolabb kerültek a valóságtól. És mégis, össze sem lehet hasonlítani azzal, hogy egy netes filmnézés mennyivel magányosabb tevékenység, mint a családi tévézés. A kábel tévé kapcsán mindig volt egy közös dolog, amiről lehetett beszélni. Nem számított, hogy a különválasztott szobáinkban ültünk, mindig ott volt az emberben az a tudat, hogy sok ezren nézik velük együtt ugyanazt az adást.

A technológia pedig sok területen nem tudja átadni ezt az érzést. Nem tudom, hogy merre halad a világ, de én kicsit sajnálom, hogy az ilyen élmények már kezdenek eltűnni. Ettől függetlenül nem szabad teljesen a változás ellen menni, hanem inkább használjuk ki az új lehetőségeket, amiket az internet biztosít.

Én például nem hiszem, hogy megalapítottam volna a saját cégemet, ha a neten nem találtam volna hozzá segítséget. Ez egy elég nagy dolog és tényleg nem lettem volna képes rá a Székhely Partner segítsége nélkül. Hosszú időn keresztül dolgoztam alkalmazotti sorban és szerintem egy általános élmény mindenki számára, hogy a dolgozók mindig sokkal jobban tudják azt, hogy miként kellene vezetni a céget. Legalábbis elméletben így gondolják, viszont senki sem mer belevágni egy saját cég alapításába. Ez pedig főleg azért van, mert azt hisszük, hogy a folyamat teljesen átláthatatlan.

Engem legalábbis ez tartott vissza, egészen addig, amíg egy nap beírtam a netes keresőbe, hogy „székhelyszolgálat budapest” és rátaláltam a Székhely Partner oldalára. Megtanultam már, hogy ha az interneten nézelődünk, akkor nagyon résen kell lennünk, mert rengeteg átverés van. Ez pedig duplán igaz, ha olyan komoly dolgokról beszélünk, mint a székhelyszolgáltatás, vagy a cégalapítás. A Székhely Partner oldala azonban már az első pillanatban képes volt elhessegetni a kétségeimet azzal, hogy milyen szép és átlátható oldalt biztosított. Tisztában vagyok vele, hogy a kinézet nem minden, ettől függetlenül sokat el tud árulni az adott cég hozzáállásáról.

A Székhely Partner oldalára ránézve pedig rögtön láttam, hogy milyen magasba tudok törni, ha igénybe veszem a szolgáltatásukat. Ettől függetlenül nem gyönyörködni jöttem ide a szép webdesign-ban, hanem céget akartam alapítani. Nekikezdtem az információgyűjtésnek, amihez nem kellett túl messzire mennem.

Általában ahhoz vagyok szokva, hogy minden oldalon meg kell tanulnom a menük használatát. A Székhely Partner azonban nem vesztegette az időnket felesleges lépésekkel, hanem már a kezdőlapon felsorolt mindent, ami fontos lehet számunkra. Tehát, egy általános tájékoztató érhető el a honlapon, amely segítségével össze tudunk rakni egy képet arról, hogy milyen feltételei vannak a cégalapításnak. Ennek segítségével pedig még több önbizalmam lett azzal kapcsolatban, hogy ez valóban egy számomra is elérhető cél lehet.

Persze ez még csak a kezdet volt. Nem véletlenül a „székhelyszolgálat budapest” keresés kapcsán érkeztem az oldalukra, mivel minden cégnek szüksége van egy székhelyre. Ekkor rögtön az juthatna eszetekbe, hogy a legjobb székhely az, amit saját magam nevezek ki. Érthető ez a hozzáállás, hiszen egy cég alapításánál az ember minél többet szeretne spórolni. A Székhely Partner azonban megmutatta nekem, hogy milyen csapdákat rejt az, ha ezen a gondolatmeneten indulunk tovább.

Hiszen egy székhelyre mindig oda kell figyelni. Ha pedig a Székhely Partnertől igénylünk ilyen szolgáltatást, akkor minden gondunkat meg fogják oldani. Nem számít, hogy mikor történik egy váratlan NAV ellenőrzés, ők fel lesznek készülve rá. Biztosítanak emellett egy ügyintézőt is, aki folyamatosan kapcsolatban lesz velünk és elintézi az összes ügyes-bajos dolgot. Számomra ezek nagyszerű érvek voltak, viszont nem tudták felülmúlni azt a tudatot, hogy hol találhatók az általuk ajánlott székhelyet.

A „székhelyszolgálat budapest” kapcsán nem fog senkit meglepetés érni, mikor azt mondom, hogy főleg a fővárosban szerettem volna székhelyszolgáltatást igényelni. A Székhely Partner pedig ezt az igényt maximálisan kielégíti. Aki hosszabb ideje lakik már Budapesten, az tisztában van vele, hogy mindenkinek megvan a saját preferenciája, hogy melyik városrészt szereti jobban. Én teljesen Buda párti vagyok és nagyon tetszett, hogy az országházzal szemben van a székhely. Nem hagyják azonban cserben a pesti vállalkozókat sem és ott is egy kifejezetten üzleti negyedben fogjuk megtalálni a székhelyt.

Volt azonban egy harmadik opció, ami elsőre egészen meglepett, de hamar megértettem a létjogosultságát. Ez pedig Újlengyel volt. A hatalmas fővároshoz képest nem tűnik olyan jó választásnak egy ilyen kis település. Újlengyelben azonban több olyan adókedvezményt is igénybe vehetünk, amik teljesen megváltoztathatják a cégünk mutatóit. Ha pedig ez nem lenne elég, és attól tartanánk, hogy túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, elég csak megnéznünk, hogy milyen más cégeknek található itt a székhelye. Ne lepődjünk meg, ha a lista tele lesz olyan multikkal, amiket mindannyian ismerünk.

Én azonban a kényelmesség és a könnyű megközelíthetőség miatt mégis a fővárost választottam és felvettem velük a kapcsolatot. Ezt egyébként többfélén is meg lehet tenni és az elérhetőségük is sok helyen fel van tüntetve. A legegyszerűbb azonban az, ha simán csak felhívjuk őket. Én nem szeretek nagyon telefonon beszélni, itt azonban olyan kedvesek és türelmesek voltak az ügyintézők, hogy egy pillanatra nem éreztem kényelmetlennek. Megbeszéltünk egy közeli időpontot, amikor megköthetjük a szerződést és az egész, minden probléma nélkül ment végbe. Összességében tehát nagyon pozitív volt az élményem a Székhely Partner szolgáltatásával kapcsolatban és azóta is náluk van a székhelyem.