A szoftverfejlesztés nem olcsó, de ez a webshop igen

Emlékszem, hogy középiskolás koromban beiratkoztam az infó szakkörre. Azt hittem, hogy itt fogják majd teljesen felnyitni a szememet a számítógépek világa felé. Már kisgyerek korom óta használtam különböző programokat, főleg diavetítések készítésére. Nagymamám tanított meg erre és mindig elkápráztattam az aranyos, kutyás összeállításokkal. Emiatt a következő logikus lépésnek tűnt az, hogy beiratkozok erre a szakkörre. Akkor azonban még nem tudtam, hogy évekig el fogja venni a kedvemet a programozástól ez az élmény.

Sajnos a néni nem magyarázott el semmit rendesen, vagy érdekesen. Egyszer mentem csak el és utána eldöntöttem, hogy ez nem nekem való. Egy évtizednek kellett eltelnie ahhoz, hogy újra nekiüljek és elkezdjek ismerkedni a programozással. Találtam is egy nagyon jó könyvet hozzá, ami nem vár el tőlem semmi korábbi ismeretet. Ez azonban még csak egy kisebb projekt és mellette csinálnom kell a rendes munkámat, amiből nem folyik be annyi pénz.

Szerencsére, ha valamit be kéne szereznem, akkor azt mindig olcsón tehetem meg, mert nemrég találtam egy nagyon megbízható és kedvező árakkal rendelkező webshopot. Ez az oldal pedig nem más, mint az Expressz Bolt. Rengeteg webshopot próbáltam már ki korábban, amik nem feleltek meg az igényeimnek. Néhánynak túlságosan zavaros volt a kialakítása, máshol az árak voltak túl magasak, az Expressz Bolt oldalán azonban egyik felsorolt probléma sincsen jelen.

Amint belépünk, egy nagyon szépen elkészített és hívogató kezdőlap fogad minket. Itt rögtön informálódni tudunk arról, hogy aktuálisan milyen kedvező ajánlatok érhetőek el az Expressz Bolt felületén. Emellett azt is megtudhatjuk, hogy ha feliratkozunk a hírlevelükre, akkor 5 százalékos kedvezményt kapunk. Természetesen senki nem akarna kihagyni egy ilyen lehetőséget, mivel ez kétszeres nyereség számunkra. Elsőként a kedvezmény miatt, de emellett nagyon jó, hogy a hírlevél segítségével mindig naprakészek lehetünk azzal kapcsolatban, hogy mit érdemes éppen venni az Expressz Bolt felületén.

A kezdőoldalon egy, nem terméktípus szerint válogatott listát fogunk kapni. Itt a fő címkék között inkább az található meg, hogy éppen mi a népszerű, vagy új termék. A népszerű termékek listája azért lehet hasznos, mert így megtudhatjuk, hogy más vásárlók miket vesznek gyakran. Ha pedig egy terméket szeretnek, az szinte biztos garancia arra, hogy a vásárolni kívánt termék minőségi. A minőség mellett pedig általában ezeken valamilyen akció is szokott lenni.

Vegyük példának a fűkaszát, amit az előző héten vettem. Ez is a népszerű termékek között volt felsorolva és rögtön megpillanthattam a termék képének jobb felső sarkában elhelyezkedő kis piros kört. A körön belül elolvashatjuk azt, hogy aktuálisan hány százalékos akció van a fűkaszára, alatta pedig azt, hogy ez pontosan mennyi pénzt jelent. Nem kell azonban számológépet elővenni, ha kíváncsiak lennénk az eredeti árra, mivel ezt is meg tudjuk tekinteni áthúzva, az akciós fölött.

Tehát mindebből látszik, hogy az oldal mennyire könnyen kezelhető. Hamar meg lehet tanulni minden funkcióját, amivel könnyebb lesz számunkra a vásárlás. Ha pedig megtaláltuk azt, amit kerestünk, körülbelül még 5 percet kell eltöltenünk azzal, hogy kitöltsük a kiszállítási adatainkat és kiválasszuk a fizetési módunkat. Az előbbi adatok mindenki számára egyértelműek lesznek, nem kell semmi mélyre gondolni, a lakcímünket meg a nevünket kell leírni és még valamilyen elérhetőségünket. A fizetési mód választása pedig lehetőséget ad arra, hogy eldöntsük, hogy számunkra melyik a legkényelmesebb. Remélem, hogy az Expressz Bolt ajánlásával neked is tudtam segíteni abban, hogy meg tudj spórolni valamennyi pénzt.