Online filmek -Teljes filmek magyarul! A technika már rendelkezésünkre áll

10-15 évvel ezelőtt egészen képtelen ötletnek tartottuk, hogy filmeket, letöltés nélkül nézzünk az interneten. Azóta persze rengeteget változott a világ és most már az tűnik teljesen képtelennek, hogy minden megnézni kívánt filmet valaha DVD-n kellett megvenni.

Filmeket letölteni illegális, de biztosan mindenki csinálta már. Vannak olyan országok, ahol velünk ellentétben ezt büntetik is és meg sem lehet nyitni a területükön a legnépszerűbb film letöltési oldalakat, programokat és felületeket sem. Ezeknek az oldalaknak az elérése teljesen korlátozva van területi alapon.

Persze léteznek olyan ingyenes szoftverek, amelyekkel át lehet verni a rendszert, amikkel beállítható, hogy máshonnan netezünk, egy másik országon keresztül, de ezek az ingyenes szoftverek gyakran nagyon veszélyesek. Sok olyan van, ami a funkcióját minimálisan ellátja, de leginkább az adataink lopására van kifejlesztve. Ezekkel mindig nagyon vigyázni kell. Az internet egy nagyon jó dolog addig, amíg tudjuk, hogy hogyan használjuk. De amint vásárolni kezdünk rajta, megadjuk a személyes adatainkat, például a bankkártya számunkat, máris elég sok „veszélynek” tesszük ki magunkat.

Persze az ilyenek ellen is lehet védekezni, egy jó vírusírtó és egy kis tudatosság megvéd minket az adathalászattól és a vírusoktól is.

Az elsődleges amire figyelünk kell, hogy csak megbízható forrásokból töltsünk le zenéket, játékokat, filmeket pedig, ha nem muszáj, ne is szedjünk le.

A legtöbben filmeket töltenek le, a lekedveltebb ezek közül is az ingyenes torrent. Nem egy olyan esetről hallottam már, mikor a torrentelt filmmel vírusok is letöltődtek. Akinek már volt vírusos a gépe, az pedig tudja, mennyire kellemetlen maradéktalanul eltüntetni a nyomaikat.

A vírusoknak is több fajtája van, egészen ártatlan, „csak” helyet foglaló, zavaró kis kártevőktől kezdve mindenféle előfordul azokig, amik teljesen tönkre teszik az egész gépünket.

Emiatt nagyon nagy kockázat rejlik abban, hogy honnan töltünk le és mit. Éppen ezért vagyok az online filmnézés híve. Sokkal kevesebb veszélynek tesszük ki magunkat, amikor online nézünk filmeket, és ebben a rohanó világban sokkal kevesebb időbe is kerül.

Mert az, hogy letöltsünk egy filmet, rengeteg időbe kerül. Én, amikor letöltöttem, mindig úgy csináltam, hogy amint hazajöttem, és mondjuk főztem, vagy takarítottam, már ment is a letöltés, így mire végeztem, általában 1 óra alatt le is töltöttem a filmet, amin persze utána a legtöbbször el is aludtam.

Mindig fáradt vagyok, kevés időm van a kikapcsolódásra. Nme szeretek TV-t nézni, mert hiába van rengeteg csatornám, olyan is, amin kifejezetten csak mozifilmek mennek, sosem találok olyan filmet, amihez éppen kedvem van.

Ezért használom szinte kivétel nélkül a mozi.ma oldalát, ahol minden van, ami egy jó filmezéshez kell: Online filmek -Teljes filmek magyarul! Nekem már csak a popcornt és az italt kell biztosítanom.

Online filmek - Teljes filmek magyarul!
Online filmek – Teljes filmek magyarul!

Nagyon szeretem ezt az oldalt, mert, ha csak filmezni van kedvem, és nincsen semmi konkrét ötletem, hogy mit nézzek, akkor is egyszerűen tudok keresni, rengeteg ötletet adnak.

A múltkor például romantikus filmet szerettem volna nézni, valami szomorút, így a részletes keresőben állítgattam, hogy milyen paraméterekkel keressen nekem filmet. Így jutottam el egy tök jó drámához.

Rövid az élet ahhoz, hogy rossz filmekre pazaroljuk, éppen ezért ezen az oldalon azt is meg lehet nézni, hogy az IMDB, azaz az international movie datebase szerint milyen az értékelése.

Persze s filmek megítélése teljesen szubjektív, és vannak olyan filmek, amiket mondjuk én teljesen lehúzok, mások pedig nagyon imádnak, azért az IMDB általában egy reális, megbízható képet ad róla, hogy melyik filmet éri meg megnézni, és melyiket a legjobb hanyagolni.

A keresőben egyébként rendező, író vagy akár egy kedvelt színészünk is megadható, így olyan filmeket ad ki, amelyek megfelelnek ezeknek a paramétereknek. Ez nagyon hasznos lett volna nekem, mikor pár évvel ezelőtt elhatároztam, hogy Johnny Depp összes filmjét meg fogom nézni. Akkor még nem tudtam ennek az oldalnak a létezéséről, pedig sokkal egyszerűbben meg lett volna az összes filmje. Így, hogy mindent le kellett töltenem, szerintem dupla annyi időbe került az egész művelet.

Persze, akkor is mindig online nézek filmeket, amikor a barátaimmal összeülünk és hirtelen ötlettől vezérelve egy filmet teszünk be. Ilyenkor sincsen időnk letölteni, csak kivetítjük a filmet és könnyen, gyorsan nézhetjük is. Nem is olyan rég fordult elő, hogy egy közös filmezés épen azért maradt el, mert az internet letöltési sebessége nem volt valami jó és sokan is lógtak a letöltési felületen, így két óra sem volt elég, hogy a megnézni kívánt filmet leszedjük. Eléggé csalódott voltam, mert nagyon meg szerettem volna nézni a filmet, amit egyébként legalább fél órán keresztül választottunk ki.

Amikor valakivel filmezni akarok, mindig ez az egyik legnagyobb gond, hogy egyikünk sem akarja azt nézni, amit a másik, vagy a csapat egyik tagja legalább látta már a filmet, amit a többiek meg szeretnének nézni. Éppen ezért nem olyan egyszerű ez az egész helyzet. Főleg, ha a letöltés nem is működik rendesen, vagy a fájlnév alatt valami egészen mást szedünk le. A múltkor például egy hibás feltöltéssel találkoztunk egy barátommal, ám hiába vártuk ki, mire az egész filmet leszedjük, mert annak az eleje teljesen le volt vágva. Azt hiszem nem kell kifejtenem, sejthetitek, mennyire agyvérzés közeli állapotba kerültem.

A filmeknél csak a sorozatokat szeretem jobban. Hosszú órákat tudok azzal eltölteni, hogy egy-egy sorozatot az elejétől a végéig ledarálok, szinte szünet nélkül. Szerencsére már ezeket sem kell letöltenem. Azt hiszem, a gépem nem is bírná tárhellyel, ha minden sorozatot le akarnék tölteni, amit éppen nézek! Szerencsére a mozi.ma kínálatában sorozatok is bőven akadnak, így nem kell azon gondolkoznom, hogy hol nézzem meg őket.

Mostanság számos nagyon népszerű, fizetős portál kínál sorozatokat megtekintésre, de ezeknek szerintem a minősége nem vetekszik a mozi.ma kínálatával. Eddig mindent megtaláltam, amit kerestem, nagyon jó minőségben. egyébként elég népszerű tévhit, hogy az online sorozatos oldalaknak rosszabb a minősége, mint a fizetős oldalaknak, vagy a letöltötteknek. Egyszerűen csak olyan helyet kell keresni, ahol be lehet állítani a minőséget, és hála az égnek egyre több ilyen videómegosztó létezik.

Én, ha választani lehet, akkor az online filmek és sorozatok mellett teszem le a voksomat, mert sokkal gyorsabban, kényelmeseben és könnyebben elérhetőek, mint a letöltős társaik, sokkal kevesebb a kockázat velük és a hiedelmekkel ellentétben a minőségük ugyanolyan jó, mintha máshol nézné az ember.

A mozival nem vetekszik ugyan, de azzal az élménnyel semmi sem ér fel, viszont, ha otthon szeretnénk mozizni, akkor egy igazán remek alternatívát tud kínálni az online filmezés. Főleg, hogy a technika már elég fejlett ahhoz, hogy az online filmeket a TV készülékünkön nézzük, nem is vagyunk lekorlátozva a laptopok, számítógépek aprócska képernyőire. sok online mozis oldal van, bőven lehet közülük válogatni.