Szoftverfejlesztéstől gyertyakészítésig

Két kislányom van, és mindig is aggódtam, mit fogok kezdeni magammal, ha csak lányaim lesznek. Szoftverfejlesztőként dolgozom, imádom a munkám és érdekel mindenféle műszaki dolog, azonban ez a lányokat és a feleségemet is teljesen hidegen hagyja. Találnom kellett egy olyan tevékenységet, ami mindannyiunkat érdekel, mert nagyon fontos számomra, hogy ne csak a szoftverek, de a család is mindig meg tudjon újulni azáltal, hogy új tevékenységeket végzünk.

Így kezdtünk el gyertyákat készíteni!

https://www.pipereporta.hu/sct/213213/Gyertya-keszites-alapanyagai

Az egyik kolléganőm ajánlotta ezt az oldalt: https://www.pipereporta.hu/sct/213213/Gyertya-keszites-alapanyagai és a gyertyakészítést is, és nagyon be is vált nekünk!

Hétvégente kiszúrunk mindig egy délutánt, amikor gyertyákat készítünk közösen, és ezt mindenki nagyon élvezni, mert közben tudunk beszélgetni és szép, ugyanakkor hasznos dolgokat készítünk.

Az oldalról rendeltem szójaviaszokat, amik 100%-ban természetes anyagokat tartalmaznak csak, állatkísérletmentesek és vegán alapanyagok, így a feleségem is hajlandó volt dolgozni velük. Rendeltem kanócokat, különböző színezőket és illatokat is, és legnagyobb meglepetésemre, mindegyik kiváló minőségűnek bizonyul! Bizalmatlan szoktam lenni új oldalakkal, de a https://www.pipereporta.hu/sct/213213/Gyertya-keszites-alapanyagai megváltoztatta a véleményem.

Mindenkinek tetszettek az illatok és a színezők is, így mindenki örömmel készítette a gyertyákat.

A sima szójaviasz nagyon tömör, kemény állagú, én ezt szeretem jobban, mert 3D gyertyákat is lehet belőle készíteni tégely nélkül és a kisebbik lányunknak is ez vált be jobban. A feleségem és a nagyobbik lányom viszont a NaturWAX viaszra esküszik, mert ez sokkal lágyabb, krémesebb, és nekik jobban tetszik a tégelyes változat. Nagyon jó, hogy az oldalon mindkétféle viasz rendelhető kis és nagy mennyiségben is, mert így mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelőt!

Nem csak a viasz, de a többi hozzávaló is kiváló minőségű!

Az illatokból és a színezőkből kevés felhasználásával is elérjük azt az eredményt, amit szeretnénk, szóval elég költséghatékonynak bizonyul. Mondanám, hogy ár-érték arányban is megfelelőek, de az az igazság, hogy mi minőségügyileg még nem találtunk egyet sem, ami jobb lenne ennél, és már nem is akarunk kísérletezni mással, mert akárhányszor máshol vásároltunk, mindig ráfáztunk.

Itt a tégelyek is szépek, tartósak is. Igazából minden gyertya odavonzza a tekintetet, mert annyira egyedi. A sokféle anyagnak köszönhetően rengeteg variációt van lehetőség elkészíteni, így mindenki kibontakoztathatja a kreativitását, olyat csinálhat, amit ő legszívesebben nézne a szobájában, vagy amit el szeretne adni. Egyszer rendeltünk csillámokat karácsonyra készülődve, és azoknak a gyertyáknak is hatalmas sikere volt még a lányok iskolájában lévő karácsonyi vásáron is, úgyhogy nagy volt az öröm.

Én nagyon ajánlom mindenkinek az oldalt, mert tényleg mindenük van, amire csak szükség lehet ezen tevékenység folytatásához. Én a szójaviaszt emeltem ki, mert nekünk az vált be, de ha valaki gondolja, van egyébként méhviasz is, és abból is kétféle szín elérhető. Nagyon pozitív, hogy csak olyan anyagokat lehet rendelni viszont, amik környezet-barátak, cruelty-freek hiszen ez minden viaszról és illatról elmondható. Ami pedig a színezőket illeti, azok még allergén-mentesek is.

Én nem gondoltam volna laikusként, hogy erre is oda kell figyelni, de megdöbbentő, hogy a legtöbb bolti gyertya milyen egészségtelen, káros anyagokkal van tele. Akinek meg nem mindegy milyen levegőt szív a családja, az szerintem inkább rászán egy kicsit több pénzt egy minőségi gyertyára, ami ráadásul szebb is.

A szállítás is rendben van, több opció van hogy szeretnénk, hogy kiszállítsák, nem volt még probléma azzal sem, hogy valami nem érkezett volna meg, vagy más érkezett helyette. Minden olyan, amilyennek vártuk igazából, nem ért minket egyszer sem csalódás.