Amikor a várva várt ihlet helyett egy rágómaki érkezik…

Grafikus vagyok, lényegében egész nap a számítógép előtt ülök. Számos grafikai program van a gépemre telepítve és ezek nagy részét napi szinten használom is. Külön programot használok a vektorgrafikus rajzolásra, egy másikat a fotókon lévő hátterek eltüntetésére és egy újabb másikat a képek méretezésére, vágására.

Egyetlen olyan szakterület van, amelyhez még nem találtam meg a megfelelő programot. Ez pedig az ihlet előállítása. Pedig a szakmámban ez a legfontosabb, az ötlet. A többi már csak derék iparosmunka.

Minap éppen egy stilizált, állatos logót terveztem. Pontosabban terveztem volna. De nem jött az a bizonyos szikra. Gondoltam, hogy rásegítek. És a keresőben az első képtalálat egy nagyon furcsa szerzet volt. Egy rágható majom az Imagine Baby weboldalán. Ráadásul a rágómaki akció keretében éppen nagyon kedvező áron volt megvásárolható.

Nagyon megörültem. Ugyan a stilizált majomforma a tervezendő logóhoz nem vitt közelebb, de egy másik problémámra ideális megoldásnak tűnt. Pár hónapja született meg a kisfiam, aki sokat szenved az első fogainak a kibújása miatt. Már minden házi praktikával és fájdalomcsillapító készítménnyel próbálkoztunk, de semmi eredmény. Gondoltam, hogy meglepem a feleségemet, végre önállóan elintézek valamit. Rendeltem egy műanyag majmot az Imagine Baby weboldalán.

Aztán őszintén szólva meg is feledkeztem az egészről, de 2 nap múlva a futár meghozta a csomagot. A kis rágható majom érkezett meg. Egész jól nézett ki: modern és izgalmas forma és kellemes színek. Kettesben voltunk otthon a kisfiammal, gondoltam, tegyünk egy próbát. Forró vízben alaposan lemostam a makit, majd a kicsi kezébe adtam. És leültem dolgozni. 30 perccel később arra figyeltem fel, hogy csend van a nappaliban. A korábbi fájdalmas nyüszögés megszűnt. A fiamnak mintha elfújták volna az íny problémáját: lelkesen harcolt a makival, gyűrte, gyömöszölte és bőszen rágcsálta.

Délután megérkezett a feleségem. És vele a műanyag para. Az első kérdése az volt, hogy BPA mentes-e. A vállamat vonogattam, erre azonnal fellépett az Imagine Baby weboldalára. Itt a rágókáról egy nagyon részletes és számára megnyugtató tájékoztatót talált. Természetesen BPA mentes és ráadásul FDA és CE tanúsítással is rendelkezik. Ekkor már hatalmas dicséretet kaptam a nejemtől. Akinek nagyon megtetszett az Imagine Baby honlapja. De még jobban a termékei.

Órákon át nézegette a Rágózoo állatkert tagjait. Aztán a fejlesztő játékokat. Végül pedig a fürdő játékokat. Majd a cumikat és a biliket. Ekkor már kezdtem kétségbe esni a családi költségvetés egyensúlya miatt. De a nejem megnyugtatott, hogy még mindig tart a rágómaki akció a webshopban. És rendelt egy menta-zöldet ill. egy bordót a két legjobb barátnője gyermekének.

És természetesen a fiunknak is vásárolt egy szilikon poharakból álló képességfejlesztő játékot ill. egy számolós puzzlet. Utóbbit kicsit még korainak éreztem, de inkább nem okoskodtam. Láttam, hogy az Imagine Baby teljesen beszippantotta őt és nem is engedi el legalább addig, amíg a fiunk 4-5 éves nem lesz.