A legjobb barátom megnősül: legénybúcsút kell szerveznem!

Az a nagy helyzet, hogy Peti megnősül. Engem kért fel tanúnak, amit tök nagy kitüntetésnek éreztem, és boldogan vállaltam, hiszen micsoda felelősségteljes feladat ez. Arra, hogy tanúként nem csak alá kell írnom egy papírt, és mondani egy rövid köszöntőt majd az ifjú párnak, tegnap este Judit, a barátnőm döbbentem rá. Teljesen ártatlan arccal érdeklődött, hogy hogy állok Peti legénybúcsújának a szervezésével, majd teljesen lesokkolt arckifejezésemet meglátva rádöbbent, hogy sehogy. Volt olyan kedves, és nem fárasztott tipikus kérdésekkel, hogy „hogy nem jutott ez eddig eszembe?” vagy „mit gondolok, mi a dolga egy tanúnak?”.

Így ma reggel, amikor beértem az üzletbe, azonnal bekapcsoltam a munkahelyi gépemet, és kétségbeesetten kezdtem program lehetőségek után kutatni. Egy irodatechnikai termékek forgalmazó üzlet vagyunk: számítógépek, laptopok, nyomtatók, projektorok találhatók a kínálatunkban, illetve van szerviz funkciónk is, ezekre a termékekre, és kiemelten foglalkozunk szoftverhibás kütyükkel. A kollégám, Balázs, éppen ügyködött valamin, egy srác behozott tegnap egy csúnyán tönkrevágott laptopot – elmondása szerint zenei klipeket töltött le a netről, amikor valamelyikről egy vírus megtámadta a gépét. A 17-18 éves forma fiú rákvörös arcáról persze üvöltött, hogy inkább felnőtt filmek lehettek azok a letöltött tartalmak, de úgy döntöttünk, elhisszük, amit mond, és a problémára koncentrálunk. Balázs ellesz vele pár napig, én pont tegnap végeztem egy hasonlóan járt géppel, így most volt egy kis nyugtom keresgélni.

Balázs persze rákérdezett, hogy mit ügyködök, és be is szólt, hogy miért ilyenkor kapok a fejemhez, de kétségbeesett arckifejezésemet látva hozzátette: keressek rá a BalatonPro honlapjána témára, ott a megoldás a problémámra: legénybúcsú Balatonon. Elsőre nem értettem, miért lenne olyan fergeteges ötlet a legénybúcsút Balatonon tartani, hiszen Budapest is tömve van szórakozóhelyekkel, miért utaznánk egy buli kedvéért olyan sokat?

De aztán csak megnéztem a honlapot, és elámultam. Sok minden szerepelt a palettán, lány- és legénybúcsú Balatonon, valamint lánykérés, házassági évforduló vagy szülinapi buli – ezek a privát rendezvények fül alatt. Továbbá céges rendezvények, csapatépítők, vagy a konferenciaszervezésre is van ajánlatuk.

Megnéztem hát, mit kínálnak legénybúcsú terén, és rögtön értettem, hogy miért pipálja le ez seperc alatt a budapesti lehetőségeket: vitorlás. Lehetőség van sima kihajózásra, de egy kis házi versenyre is akár, több kisebb vitorlással – úgy éreztem, Peti ezt imádná. Belemelegítésnek, hangulat alapozásnak tökéletes lenne, egy fain vitorlázás után pedig belevethetnénk magunkat a siófoki éjszakába, néhány idióta egyenpólóval felszerelkezve.

Azonnal fel is hívtam Peti öccsét, akinek nagyon tetszett az ötlet, és felajánlotta, hogy segít összeszedni azt a csapatot, akit Peti szívesen látna a legénybúcsúján. Összesen 10 fővel számoltunk, ennek fényében vettem fel telefonon a kapcsolatot a céggel, és rögtön le is foglaltam a bulit. A tájékoztatás és a foglalás is nagyon profin zajlott, kedves volt a kapcsolattartó, akivel beszéltem. Figyelmünkbe ajánlotta a kikötői bárt, ahol vitorlázás előtt vagy után esetleg érdemes el tölteni egy kis időt, valamint szórakozóhelyeket is ajánlott, így már csak a szállást kellett kifundálnom.

Nagyon hálás voltam Balázsnak, amiért ilyen klassz tippet adott. Később aztán a fantasztikus buliról is beszámoltam neki, amit mind a vőlegény, mind a csapat imádott. Peti a fogalmam sincs hányadik long island után majdnem könnyezve borult a nyakamba, hogy a világ legkirályabb legénybúcsúját szerveztem neki.