A zöldségtermesztéshez nem kell szoftver, csak a gazdabolt.hu

A legtöbb szempontból nem kifizetődő, hogy olyan munkám van, ami a monitor elé köt. Persze lehet azt mondani, hogy még azzal együtt is mobilis az ember, de egy szoftverfejlesztő tudja nagyon jól, hogy milyen hardverek szükségeltetnek egy jó munkalaptophoz (vagy asztali PC-hez), másfelől mennyi stresszel és koncentrációval jár egy-egy határidős munka, így a leggyakrabban tényleg a négy fal között, csendben a legideálisabb végezni a feladatokat – legalábbis számomra biztosan. Bizony sok idő volt, mire megtanultam okosan eltölteni a szabadidőmet, és lehetőleg minél több olyan hobbit és kikapcsolódási formát választani, ami a változatosság kedvéért nem a kijelző előtti gubbasztást jelenti. Így kezdtem el egyre többet foglalkozni itthon növénytermesztéssel és kertészkedéssel, aminek nagyon örülök, mert mindig kikapcsol és sikerélményt is ad számomra. Viszont a gépem és a net kínálta praktikumokhoz ragaszkodom, így a szükséges eszközöket mindig online szerzem be. Egy ideje gondban voltam, mert nem találtam olyan webáruházat, ahol a lehető legtöbb dolgot kapom meg egy helyen. Így nagy megváltás volt számomra, hogy egy napon megleltem a számomra tökéletes webshopot: a “paradicsom mag” keresőkifejezés segített megtalálni a gazdabolt.hu internetes áruházat!

A paradicsom szerelmeseinek egy igazi kánaán ez a webshop: a legkülönfélébb fajtájú paradicsom magok között lehet válogatni. Találhatunk például balkonparadicsomot, különböző cseresznyeparadicsomokat, koktélparadicsomot (bio verzióban is), olyan paradicsomfajtát, ami szinte fekete színű, illetve izgalmas sárga színű paradicsomokat. A szokásosnál hosszabb vagy kerekebb megjelenésű termést eredményező magok is vannak a kínálatban, mint ahogy például szardíniai zöld hibrid paradicsom is. Olyan fantázianevűek is akadnak, mint a bikaviadal, a csillag, a cukor, az elixír, a lázadó és a szentjánosbogár, amelyek mind-mind izgalmas alternatívát kínálnak a mindennapi verzióhoz képest. De nem csak paradicsom magot találunk náluk, különböző zöldségfélék között, például csíranövény magokból is válogathatunk. Akad a kínálatban drazsírozott vetőmag, különböző gyökérzöldségek magjai – cékla, bébi cékla, csíkos cékla, pasztinák, répa különböző fajtákban, illetve zeller. Kínálnak még paprika magokat, uborka- illetve tökfélék magjait, hagymafélékből is elég impozáns a kínálat, illetve bab és borsó magból is – a jól ismert, “klasszikus” borsóból, csicseriborsóból, cukorborsóból, bokorbabból (sárga- és zöldhüvelyűből).

A gazdabolt.hu-t azért is szeretem, mert az oldal segítségével szaktanácsadókat kereshetünk fel, akik segítenek a felmerülő kérdéseinkkel kapcsolatban.

paradicsom mag

A gazdabolt.hu “hogyan vásároljak?” menüpontja részletesen eligazít a folyamatok tekintetében. Vegyük például a gyors kereső használatát: a kereső hagyományos funkcióján felül – a nagyító gombra kattintva – azt is beállíthatjuk, hogy milyen tartalommal kívánjuk a keresést lefuttatni. Ez jelentheti az áruház kínálatát, a szaktanácsadás kérdéseit/válaszait vagy az egyéb tartalmakat. Abban is a segítségünkre vannak, hogy mik a vásárlás feltételei, menete, hogyan érkezik meg az áru az adott címre. A vásárláshoz nincs szükség regisztrációra, illetve bejelentkezésre, azonban ajánlott – egyrészt amiatt, hogy a megrendelési adatokat ne kelljen újra meg újra bevinni vásárlásról vásárlásra, másrészt a gazdapontjainkat így figyelemmel követhetjük (ezeket a vásárlásai után kapjuk). Fizetési módok közül kettő áll a vásárlók rendelkezésére: fizethetünk egyfelől készpénzben, amikor átvesszük a csomagot, illetve ha az kényelmesebb számunkra, utalhatunk is.

A termékkategóriák között nagyon jól lehet tájékozódni, külön csoportba sorolták az öntözéssel, otthoni tavakkal kapcsolatos technikai eszközöket, szereket, a már említett vetőmagokat, szerszámokat, kiegészítőket és könyveket kicsiknek és nagyoknak, vadriasztó, trágyaszóró és egyéb gépeket, illetve további olyan hasznos eszközöket, mint a különböző zsákok, hálók, konténerek, satöbbi. Ha az számunkra kényelmesebb, gyártók szerint és akciók alapján is tudunk böngészni, illetve a különböző szűrők szintén nagy segítségünkre vannak abban, hogy eligazodjunk a gazdabolt.hu hatalmas kínálatában.