Szoftverfejlesztés és a sport

A férjemmel mindketten szoftverfejlesztők vagyunk, ami azt jelenti, hogy mindketten egész nap a számítógép előtt ülve dolgozunk. Ez persze egyáltalán nem egészséges. Az utóbbi időben már mindketten állandóan borzalmas hátfájásra panaszkodtunk, egyfolytában fáradtak voltunk, és gyakran volt rossz kedvünk. Ráébredtünk, hogy nincs mese, muszáj elkezdenünk rendszeresen sportolni, hogy valahogy kompenzáljuk a foglalkozásunkból adódó rengeteg ülést.

Így néhány hónapja mindketten vettünk egy-egy edzőtermi bérletet, és a kezdeti nehézségek után egyre inkább kezdtük megszeretni a mozgást. Egyre több és több sportot próbáltunk ki, beleszerettünk a jógába, a trx-be, a kickboxba, a futásba. Teljes életmódváltás történt, a barátaink ránk sem ismertek egy hónap után. Míg azelőtt a szokásos esti program a pizzarendelés és netflixnézés volt, most az edzőteremben vagy a futópályán töltjük az estéinket. Az eredmény látványos: nem fáj a hátunk, több az energiánk, jobb a közérzetünk.

Mikor belevágtunk ebbe az új életmódba, felírtuk annak a napnak a dátumát, amikor először mentünk az edzőterembe, és megfogadtuk, ha kibírjuk a három hónapot, ünneplünk. A harmadik hónapforduló napja közeledett, én pedig mindenképpen szerettem volna megajándékozni a férjemet valamivel, ami illik az új életstílusunkhoz. Sokat törtem a fejem rajta, mi is legyen ez az ajándék. Végül egy barátnőm ajánlotta az ajándék varázsló oldalát, ahol érdeklődés szerint lehet ajándékokat böngészni. Itt találtam rá az okosóra ötletére, ami tökéletes a sportoláshoz. Ez az óra lépésszámlálóval és aktivitásmérővel van felszerelve, és még zenelejátszó funkció is van rajta. Tudtam, hogy a férjem nagyon fog örülni neki, mert szoftverfejlesztő lévén imádja az ilyesfajta kütyüket, ráadásul ez még az új, sportos életmódjához is illik. Megrendeltem, és néhány nap múlva meg is érkezett a csomag. Alig vártam, hogy átadhassam.

A hónapfordulónkon elhatároztuk, hogy elmegyünk egy gyógyfürdőbe, és kicsit kikapcsolódunk az átedzett hónapok után. Megmártóztunk az összes medencében, szaunáztunk és még egy masszázsra is befizettünk. A nap végén úgy éreztünk, mintha újjászülettünk volna. A férjem egy vegán étteremben foglalt asztalt, mivel újabban az étkezésünkre is nagyon odafigyelünk. Az isteni ételek elfogyasztása után izgatottan előhúztam a kis becsomagolt dobozt a táskámból, és átadtam a férjemnek, aki nagyon meglepődött, mivel nem számított ajándékozásra. „Nem kellett volna” – mondta először zavartan, de aztán nagyon megörült, amikor meglátta, mit rejt a doboz. „Egy okosóra? De jó ötlet” – mondta és rögtön feltette a csuklójára, és elkezdte beállítani. Mint elárulta, régóta szeretett volna egy ilyet, mert mindig elhagyja a telefonját, és sosem hallja meg, ha hívják. Az okosóra viszont mindig ott van a csuklódon, és tudsz vele telefonálni, anélkül, hogy a telefon nálad lenne. „Ráadásul a futáshoz is jól fog jönni” – tette hozzá. Aztán megmutattam neki, milyen egyéb funkciói vannak ezeken kívül, ami jól jöhet a sportoláshoz. Az okosóra tudja mérni a vérnyomást és a pulzust is, megmutatja, mennyi kalóriát égettünk el, és tanácsokat ad az edzéstervünkre és az étkezésünkre nézve is. A férjem el volt ájulva, mennyi mindent tud egy ilyen kis szerkezet, és alig várta, hogy használhassa.

okosóra

Már csak amiatt érezte rosszul magát, hogy nekem nem vett semmit, és hiába próbáltam megnyugtatni, hogy nem is vártam tőle semmit, ragaszkodott hozzá, hogy valamit ő is adjon nekem. Aztán körülbelül egy hét múlva meglepett egy az övéhez hasonló okosórával, aminek nagyon örültem, mert láttam ő mennyire szereti az övét. Most már el sem tudjuk képzelni az életünket sport és okosóra nélkül.