Flottakezelés egyszerűbben

Minden folyamat, ami évekkel, korszakokkal ez előtt rengeteg időt vett igénybe, ma már lerövidült. Az üzeneteket a másodperc tört része alatt juttathatjuk el a világ legmesszebbi pontjára, az utazás is hihetetlen mértékben könnyebbé és gyorsabbá vált.

Minden másra is egyre gyorsabban van szükségünk. Már nincs időnk memorizálni a térképet, mielőtt indulunk otthonról, de nem is kell, mert van erre alkalmazás. Már nem szeretünk sorban állni órákat a bankban, de nem is kell olyan gyakran, mert a legtöbb dolgot intézhetjük már online, alkalmazás segítségével. De nem csak a mindenki által minden nap használt dolgokra van “app”, ma már gyakorlatilag bármire. Főző-, edző- és szórakoztató alkalmazások világában élünk és ma már egyértelműen megjelenik az igény arra, hogy minden automatikus, online, naprakész és villámgyors legyen.

Emiatt döntöttünk úgy a barátaimmal, hogy az IT-ban a legkifizetődőbb elhelyezkedni, így a BME mérnökinformatika szakára jelentkeztünk, hogy programtervező informatikusok lehessünk. Most, hogy lediplomáztunk ezen a szakon, eldöntöttük, hogy alapítunk egy közös céget. Sok tervezgetés, meeting és előkészület után bejegyeztettük magunkat Bt-ként.

Eleinte weboldalakkal fogunk foglalkozni, azok fejlesztésével, karbantartásával, ilyesmikkel. Ez azonban terveink szerint csak a kezdet, mert hosszú távon az a tervünk, hogy kidolgozunk valamilyen terméket, amit utána értékesíthetünk. Kellene ehhez egy jó tipp, hogy hol lehet piaci rés. Mi az, amit előttünk még doha senki nem fejlesztett, viszont nagy szükség lenne rá, lenne rá kereslet.

Most a legjobb ötletünk az, hogy csinálunk egy olyan szoftvert, ami segít a flottekezelők, autó lízingbeadók számára, hogy tisztán és világosan számon tarthassák a lízingbe adott autóikat, hogy melyik cégnél hány autó van, milyen státuszban, meddig szól a szerződés, milyen kocsikról van szó, mikor volt utoljára szervizelve és a többi. Veszünk például egy céget, mondjuk: flottakezeles.hu/blog/a-nyilt-vegu-penzugyi-lizing-kockazata.html. Ez éppen egy blogbejegyzés az adott flottakezelő cég weboldalán arról, hogy az ő szolgáltatásukon kívül milyen más módja létezik még a lízingnek és miért éri meg mégis azt választani, amelyet ők kínálnak. De ebből kiderült számunkra, hogy a lízingnek több fajtája is létezik, tehát a mi szoftverünknek ezek között is ismernie kell a különbséget. Szeretnénk, ha nagyon modern lenne, a legújabb módszereket akarjuk használni hozzá. Emellett könnyen alakíthatóvá és felhasználóbaráttá akarjuk fejleszteni természetesen.

Ez egyelőre csak terv, de kíváncsi lennék a blog olvasóinak véleményére is, tekintve, hogy mind járatosak vagytok ebben a világban. Szerintetek erre lenne kereslet?