Nem kell külön szoftvert letöltenünk, hogy munkát találjunk

A számítógépek világa szerintem lenyűgöző. Annyira az életünk része már az elektronika, hogy sokszor fel sem fogjuk a csodáját. Most is éppen egy laptopon írom ezt a cikket. Ha belegondolok, hogy pár évtizeddel ezelőtt még el sem lehetett volna azt képzelni, hogy egy ilyen kicsi gép, ilyen sebességgel fog működni, mindig teljesen ledöbbenek.

Szerintem nem lenne rossz, ha az informatika óra mellett az emberek rendesen tanulnának arról, hogy miként működnek azok a dolgok, amiket használnak. Szerintem ezzel a módszerrel meg lehetne akadályozni egy csomó internetes csalást. Vagy például azt, mikor a számítástechnikai boltban horror összegeket kérnek el tőlünk egy olyan módosításért, amit meg tudtunk volna nézni mi is az interneten. Összességében tehát nagyon pozitívnak tartom a számítógépes változást, viszont vigyázzunk az átverésekkel, amik a tudatlanságunkból származnak.

Szerencsére azonban még vannak olyan netes oldalak, amikben meg lehet bízni. Ilyen volt a Topiwork, ahol könnyedén találhat bárki diákmunkát magának. Bár nem igazán bíztam az ilyen netes cégekben, mégis, szükségem volt pénzre és nem kedveltem jobban a fizikailag jelenlévő állásközvetítőket sem. Ezért, mikor beírtam a keresőbe, hogy diákmunka, és rátaláltam a Topiwork oldalára, még megvoltak a kétségeim.

Mikor azonban beléptem a Topiwork kezdőlapjára, már egy kicsit megnyugodhattam. A kialakítás és a kinézet is mind arra engedtek következtetni, hogy a Topiwork számára az legfontosabb, hogy gyorsan és jó munkát tudjunk találni a segítségükkel. Ezért is volt nagyszerű, hogy az első dolog, ami szembejött velünk, az nem valami idegesítő reklám volt, hanem a munkahely kereső. Szeretem, ha egy oldal a lényegre törekszik.

Ez talán a leghasznosabb funkciója az oldalnak. Ha konkrétan tudjuk, hogy milyen munkát szeretnénk vállalni, akkor ide be tudjuk írni a megnevezését. És mellette még azt is, hogy milyen városban szeretnénk végezni. Így pedig hamar le tudjuk szűkíteni a Topiwork nagyszerű választékát. Biztos vagyok benne azonban, hogy nem mindenkinek van annyira kitalálva maga előtt az élete, hogy rögtön pontosan meg tudja fogalmazni, hogy milyen munka kell neki.

Topiwork

A Topiwork azonban ezekre az emberekre is gondolt. Ha egy kicsit lejjebb tekerünk, akkor rögtön megláthatjuk a különböző kategóriákat, amik segítenek a tájékozódásban. Vegyünk példának engem. Főleg az otthonról végezhető munkák érdekeltek, úgyhogy kiválasztottam azt a kategóriát, ami ehhez tartozik. Az itt található munkák pedig mind megfeleltek ennek a kritériumnak, így nem kellett egyenként böngésznem a leírásaikat.

A másik dolog, ami miatt nagyon szeretem a Topiwork oldalát, az nem más, mint a tájékoztatás minősége. Sokszor megtörténik az emberrel, hogy jelentkezik egy munkára és az első nap derül ki, hogy teljesen más munkaköre lesz, mint amit a tájékoztató alapján elképzelt. A Topiwork oldalán azonban nem kell félnünk ettől a kellemetlen lehetőségtől. A munkákhoz tartozó leírások mind tömörek és célravezetőek. Tehát, pár perc alatt el is tudjuk dönteni, hogy a munka hozzánk illő-e, ezzel pedig értékes időt tudunk megspórolni.

Bár nem lesz nagy meglepetés, de én is tudtam itt találni egy olyan munkát, ami érdekelt. Felvettem a kapcsolatot a Topiwork csapatával, akik végig nagyon segítőkészek voltak. Ha bármi kérdés feljött bennem, arra készségesen válaszoltak és nemsokára tényleg megtaláltam az álom diákmunkát. Nagyon hálás vagyok a munkáért, amit végeznek és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is szívesen fogok együtt dolgozni velük.