Állandó társam: a laptopom

Nagyon sokáig makacsul ellenálltam a különböző információtechnológiai újdonságoknak: nem volt okostelefonom, az egyetemen kézzel jegyzeteltem, nem szerettem az e-könyveket, és úgy egyáltalán, mindenben a hagyományos, nem digitális megoldásokat kedveltem.

Ennek a hóbortomnak a koronavírus-járvány vetett véget végleg: már korábban is elkezdtem ugyan nyitni némileg a különböző okoseszközök és alkalmazások felé, de amikor egyszerre minden előzmény nélkül a digitális egyetemi oktatás kellős közepén találtam magam, és hónapokig a tulajdon szüleimet is csak skype-on keresztül volt lehetőségem látni, kénytelen voltam elengedni az összes maradék fenntartásomat, és adaptálódni az új helyzethez.

Ez az adaptálódás olyannyira jól sikerült, hogy mikor a korlátozások lazulni kezdtek, azon kaptam magam, hogy kis túlzással szinte már sehová sem indulok el a laptopom nélkül. Mert kábé mindenhez kell. És ekkor felmerült egy új szempont, ami addig nem játszott szerepet a táskavásárlásaim során – mégpedig hogy nem minden női táskába fér bele egy laptop. Még az én filigrán fajtám sem. Úgyhogy kénytelen voltam laptopcipelésre alkalmas táska után nézni.

Abban biztos voltam, hogy hagyományos laptoptáskát nem fogok választani – sokkal inkább azt szerettem volna, hogy a mindennapi rohangálásaim során amúgy is használt táskám legyen akkora, hogy az egyéb holmijaim mellé be lehessen tuszkolni még ezt is.

Úgyhogy keresgélni kezdtem a neten – így találtam rá az Anna Táska Webáruház – Márkás táskák egy helyen! oldalára.

Mivel egy konkrét célra kerestem táskát, nagyon jól jött, hogy a weboldalon többféle szempont szerint is lehetőség van szűrni és csoportosítani a találatokat – így nem kell hosszasan bogarászni ahhoz, hogy az ember rátaláljon a számára releváns lehetőségekre. Elég volt a hátizsákokat és a válltáskákat átnéznem (és nem kellett alkalmi meg egyéb kistáskák tucatjain keresztülgörgetnem, hogy végre szembejöjjön valami, aminek tisztességes mérete van).

A webáruház többféle márka termékeit is forgalmazza, többek között például az Anekke, a Tamaris és a Bugatti táskáit is – a találatok között keresgélve azonban hamar nyilvánvalóvá vált, hogy számomra valószínűleg utóbbi lesz a befutó. A sportos dizájnt az eleganciával ötvöző Bugattinál ugyanis több olyan strapabíró, megfelelő méretű és kialakítású válltáska is akadt, ami a céljaimnak tökéletesen megfelelt. A Tamaris termékei között (bár szép számmal voltak hátizsákjaik és válltáskáik is az aktuális kínálatban) nem találtam az igényeimnek megfelelő méretűt, ez a márka ugyanis sokkal inkább a nőies, kecsesebb megjelenésű táskákat helyezi előtérbe. Ugyanezt tapasztaltam egyébként az “olasz táskák” kategóriában is, így a keresgélésemet végül is a Bugattira korlátoztam.

A Bugattinál viszont már volt lehetőségem válogatni: a válltáskáik között többféle stílusú táskát is találtam, az egészen sportostól a bevásárlótáska fazonú füles modellen keresztül az elegánsabb verzióig. (Praktikus funkció egyébként – mivel a Bugattinál sok férfi táska is található – a bal oldali menü alsó részén lévő nemek szerinti szűrő, ami lehetővé teszi, hogy csak a férfi, vagy csak a női Bugatti táskákat jelenítsük meg.) Végül egy praktikus külső zsebekkel ellátott, univerzális fekete színű darabnál kötöttem ki – szinte bármelyik hétköznapi szettemmel viselhető, és a mérete is tökéletes: nem ormótlan, de elég széles ahhoz, hogy egy kisebb méretű laptop (amilyet én is használok) kényelmesen beleférjen.

Az Anna Táska Webáruház – Márkás táskák egy helyen! weboldal egyébként meglehetősen sokrétű vásárlói igénynek képes eleget tenni: különböző méretű és funkciójú, férfi és női táskák széles választékát kínálja, sőt pénztárcák és övek is szélesítik a palettát – mivel pedig ezeket a kiegészítőket általában igyekszünk összehangolni, kifejezetten praktikus lehet, ha mindezt egyetlen webshopból szerezhetjük be. A kínálat nem csak a táskák méretét és funkcióját, de stílusukat tekintve is változatos – a sportosabb, az elegánsabb és a bohémebb öltözködés kedvelői is találhatnak az ízlésüknek megfelelő darabot. Az árak is meglehetősen barátiak, a termékek átlagkereset mellett is megfizethetőek, a forgalmazott márkák ugyanakkor garantálják a minőséget, nem kell tehát lemondanunk az eleganciáról és az időtállóságról akkor sem, ha a pénztárcánk határt szab a költekezéseinknek.

Az én laptophurcolászós problémámat tehát szempillantás alatt megoldotta az oldal – köszönhetően a jól átlátható felületnek és a gyors kiszállításnak – de akármilyen igényünk is legyen, szinte biztos, hogy találunk az elvárásainkkal kompatibilis darabot a kínálatban.