Nincs már a digitalizációnak alternatívája

Az esküvői fotós képek is szerintem jó, ha minél hamarabb, de elektronikus formában készülnek el és kerülnek végre hozzánk. Kinyomtattatni is érdemes lehet őket, de azt tapasztaltam, ezeknek az a vonzereje, hogy mindenki magát is vissza akarja látni a násznép soraiban, erre pedig a legjobb egy link, egy közös megosztás, amit egyetlen kör e-mailben körbeküldhetünk, amint megvannak.

Nem kell attól megijednünk, ha nem látjuk át, úgy általában a dolgok informatikai hátterét az életünkben. De ettől még már erről szól az életünk. Én is féltem régebben mindhez már számítógépes szoftvereket használni a hagyományos megoldások helyett, de feladtam, nincs értelme másnak. Ahogy az esküvői fotós képek is online a legjobban élvezhetők, úgy nagyjából minden más is!

A szoboszlaikriszti.hu oldal pedig azt mutatja meg szerintem, hogy a neten, zsákbamacskavadászat nélkül is kiválaszthatjuk a piacon (és a környékünkön, a lakhelyünkhöz közel) megtalálható legjobb szolgáltatást. Mert a szóban forgó fotós hölgy oldala is jó példa rá, hogyan lehet valami úgy meggyőző, hogy nem csak ígérget – hanem előre garantál. Az esküvői fotós képek a mi esetünkben hibátlanok, mondhatni csodálatosak lettek (a minőségük, hangulatuk alapján), ezért annyira örülök utólag, hogy Szoboszlai Krisztivel “dolgoztunk” együtt, hogy átnéztem az egyéb fotós lehetőségeket is a saját, bővebb kínálatából.

A portréfotózás az, ami mindig is érdekelt, és Krisztivel van kedvem együtt dolgozni. Mert nagyon együttműködő. Ha már egy esküvő alkalmával is tökéletesen menedzselte a dolog ezen részét, képzelem, mennyivel jobban mehet ez kevesebb emberrel, egy fotózás során. Mondjuk a feleségemmel és velem.

Egyetlen fotózási kategórián belül is vannak nála csomagtípusok, amik meghatározzák az árat. Az ilyesmi mindenhol (a magas elvárható minőség miatt) általában hat számjegyű tétel, de pont Krisztinél vannak ennél jóval olcsóbb csomagok is. Ez is nagyszerű. Bárki kipróbálhatja és nem kell érte rögtön százezreket fizetni, mint másoknál. A legolcsóbb Kriszti-féle csomagban is vannak fekete-fehéren retusált változatok az alap képek mellett, szóval kapni mindenképpen sokat kapunk! Csomagtól függetlenül. És portrénál nekem ez a színtelenség nagyon bejön.

Nekem nagyon tetszik az is, amikor egy fotós “alkotásról” beszél, mikor leírja a saját tevékenységét. Pláne, ha valaki így fogalmaz, mint ő: “Nekem a fénykép egy közös alkotás Veled.” Tele van vitalitással, amit ő csinál és ahogy csinálja. Érdemes végignézni a szolgáltatáslistáját és az eddigi fotóit! Nagyon sok meggyőző dolgot sorol fel, mert bőven nincs mit takargatnia (például médiamegjelenések). Esküvői fotós képek mellett minden máshoz is javaslom, gondolkozzunk el, hogy őt kérjük fel ilyen munkákra. Nagyon megéri.