A szoftverfejlesztő csapat buliját nagyon feldobta a Selfiegép

A barátaimmal már gimnazista korunk óta nagy szenvedélyünk volt a szoftverfejlesztés. Minden nap, suli után összegyűltünk és feldobtuk az új ötleteinket. Mindannyian azt gondoltuk, hogy mi leszünk a következő Steve Jobs. Bár ez nem így alakult, attól függetlenül nem távolodtunk el egymástól. Mindannyian az IT szektoron belül helyezkedtünk el és mellékesen alakítottunk egy szoftverfejlesztő csapatot.

Elsőre csak hobbinak indult, de egyre komolyabb lett a helyzet. A barátaimnak volt pár zseniális ötlete és felfigyeltek ránk különböző cégek. Nagyon motivált minket a figyelem, ezért feszített tempóban dolgoztunk. Végül óriásit akasztottunk és elterveztük, hogy rendezünk ennek megünneplésére egy nagy bulit.

Az alap ötletek megvoltak hozzá: kaja, pia, zene. Mi azonban valamivel meg akartuk spékelni az ismert formulát. A barátom felhozta, hogy egy fotogép nagyon feldobná a partit. Mindannyian egyetértettünk, de fogalmunk nem volt, hogy hol lehet ilyet találni. Aztán Dávidnak eszébe jutott, hogy a felesége szalagavatóján a Selfiegép oldaláról béreltek ki egyet.

Mindannyian nagyon örültünk és rá is kerestünk. Mivel programozók vagyunk, ezért szakértőként tudtunk ránézni a honlapra. Semmi kifogásunk nem lehetett vele kapcsolatban. Látszott, hogy profik készítették. Az egész kialakításról lerítt a modern hozzáállás. Ez a cég már nem az ingyenes honlap készítő oldalak korában élt. Komoly munka volt a design mögött és nagyon tetszett az egész csapatnak.

Minket azonban főleg a fotogép menüpont érdekelt. Itt egy szép, képekkel ellátott oldal fogadott. Rövid leírással kezdődött arról, hogy milyen alkalmakra érdemes kibérelni a Selfiegépet. A következő bekezdés pedig ennél is sokkal érdekesebb volt. Elmagyarázták tömören a Selfiegép technikai részleteit és, hogy azonnal nyomtatásra kerülnek az elkészült képek. Ez számomra tökéletes volt, visszahozta a gyerekkori emlékeket a polaroid fényképezőgépemről.

Kiderült emellett, hogy a géphez nem kell szakember, aki üzemeltetné. Mi lehetünk a nagy fényképkészítő művészek. Ez így még nagyobb mókának tűnt. Nem kellett tartani attól, hogy szakember előtt elkezdenek aggódni az emberek. Nem; mindenki természetes módon jól érezheti magát a lencse előtt.

A funkciók közül a legérdekesebb azonban az volt, hogy nem csak fotók rögzítésére volt alkalmas a kép. Nem, rövid mozgóképeket is lencsevégre kaphatunk vele, amikből GIF animációkat tudunk létrehozni. Elgondolkozhatsz: Na de azok hogyan készülnek el rögtön? Úgy, hogy digitálisan is tárolja a gép a fotókat. Nem kell amiatt aggódni, hogy elveszítenénk a képeket bulizás közben. Otthon pedig meg is oszthatjuk őket az általunk preferált közösségi média felületen.

Olvasgattunk még a masina különböző technikai paramétereiről. Meg voltunk elégedve a fotogép minőségével. Egyáltalán nem a gagyi, állomásokon található photo booth-okra hasonlított. El volt döntetve, hogy ezzel fogjuk feldobni a bulit.

Most már csak egy kérdés maradt: Miként tudjuk kibérelni ezt a masinát? Kiderült, hogy Budapesten ingyenesen kiszállítják. Egy szakember jön csak, aki beállítja a gépet. Ő az egész buli tartalma alatt velünk marad, így tud segíteni, ha bármi gond lenne. Ez nagyon szimpatikus volt. Biztosak lehettünk benne, hogy az ő segítségével a móka nem fog megtörni.

Megnéztük az árakat, és teljesen fairnek lehetett mondani mindet. Az ár annak függvényében nőtt, vagy csökkent, hogy hány órára béreled ki a fotogépet. Mi 6 órára béreltük ki. Nem mesélek el mindent a bulinkról, de elképesztő volt. A Selfiegép pedig tökéletesen működött végig.