Van programom

Mióta pár éve programozóként dolgozom, rengeteg olyan kihívással találtam magam szembe, amikről nem is álmodtam volna. Elég csak a gyenge idegrendszerű főnökömre gondolni, aki nem igazán ismeri a jó modor és a tiszteletteljes viselkedés fogalmát. Legutóbb is az utolsó pillanatban szólt, hogy túlóráznom kéne, mert szerinte nem teljesítettem maradéktalanul a hónapban elvárt munkaidőt.

Erre próbáltam minél kedvesebb reakciót adni: végül arra kértem, hogy hadd végezzem el otthon, a szobám kényelmében a kiadott, extra órákat. Természetesen, ezt a kérést egy szívből jövő kiabálással szándékozott lereagálni, ám váratlanul eszébe jutott, hogy a múlt hónapban 4 munkatársamat is kirúgta, így átfutott az arcán a jeges rémület, hogy egyedül kell majd a céget vezetnie, hogyha így folytatja.

Ezért inkább visszanyelte a félig már feltört kiáltást, és kedvesen utamra engedett. Neki is kezdtem a munkának, hogy minél előbb lefeküdhessek aludni.

Olyan fél 11 körül lehetett, amikor arra lettem figyelmes, hogy nincs fűtés a szobában. Akárhogy tekergettem a radiátort, nem változott semmi. Beírtam gyorsan a keresőbe a “gázszerelő budapest 0-24” keresőszavakat, mivel gondoltam, nem olyan szokványos dolog este 10 után szerelőt hívni. A topvizgazfutesszerelo.hu profi csapatának azonban mi sem természetesebb, mint mielőbb megérkezni a helyszínre, napszaktól függetlenül.

Szerencsére, épp a közelben “járőröztek” – egy hasonló ügy miatt – szóval csak fél órát kellett várnom a szerelőkre. Pillanatok alatt neki is láttak a hibaelhárításnak, ami sokéves szakmai tapasztalatuk miatt egyáltalán nem okozott számukra nehézséget.

Micsoda szerencse, hogy ilyen jó találatot dobott ki a kereső a gázszerelő budapest 0-24 keresésre! Nagyon elégedett voltam velük, és egyértelműen megmentették a helyzetet. Tagadhatatlanul profik!

Én pedig voltam annyira pofátlan, hogy a főnökömnek kiszámláztam a javítás költségét, mivel, ha nem dolgoztat olyan sokáig, talán a fűtés sem romlott volna el.