Új egészségtudatos szoftver: meghatározza, mennyi vitaminra van szükségünk

Manapság divattá vált az egészséges életmód szerencsére, így egyre nagyobb igény van az olyan alkalmazásokra, amik azzal állnak összefüggésben, hogy az ember az egészségi szintjét ellenőrizze, vagy, hogy a sportteljesítményét, táplálkozását kontrollálja.

Mindenhol azt láthatjuk, hogy vegyünk okos órát, ami egyben fittness óra is, hiszen méri a pulzusunka, hogy mennyi kalóriát égettünk el, és még azt is képes ellenőrizni, hogy hogy alszunk, mennyi ideig és milyen mélyen. Egy valamire való okostelefon is tele van már ilyen funkciókkal, a lépésszámlálótól kezdve van azokban is már minden. De mi most egy olyan szoftvert készülünk kifejleszteni, ami nem csak azt tudja megmondani, mennyit sportoltunk, vagy mennyi tápanyagot vittünk be étkezés során, hanem azt is, hogy mennyi vitamint és ásványi anyagot fogyasztottunk el, hogy mennyi lenne az igényünk, mennyit kell fogyasztanunk ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. Az már nem egy nagy kérés egy valamire való egészségtudatos embertől, hogy súlyra számolgassa, mit és mennyit eszik. Ha ebbe a programba bevisszük az ételünket, kiadja a vitaminmennyiséget, 13 különböző nyomelemre bontva és kijelzi nekünk, ha kevés a vitamin bevitel, szükségünk lenne rá, hogy vitamint szedjünk.

A program alapvetően az eurovit multilongra lett kifejlesztve, mert ez egy nagyon jó minőségű komplex vitamin kapszula, ami segít a napi vitaminszükséglet biztosításában. Ez a kapszula bármikor, könnyen és gyorsan interneten is akár beszerezhető, és bizonyítottan magas hatóanyag tartalmú, amely tökéletesen támogatja az egészség megőrzését. Ráadásul nem hirtelen túl nagy vitamin dózist ad, hanem 5 órán át folyamatosan szívódik fel a szervezetben, így adva még stabilabb és nyugodtabb átmenetet a vitaminhiányból az egészséges vitamin szintbe.

Nem törődünk eleget a vitaminháztartásunkkal, ez már bizonyított tény, és az is nagyon fontos, hogy tudjuk, ma már a zöldségek és gyümölcsök is sokkal kevesebbet biztosítanak a számunkra, mint amennyire szükségünk lenne. Még egy rendszeres zöldség és gyümölcs fogyasztónak is szüksége van a pótlásra az immunrendszer egészségének fenntartásához és annak erősítése érdekében.

Kutatások kimutatták, hogy a D vitamin szedése csökkenti a rákos sejtek kialakulásának veszélyét, főként a bőrrák és melanóma kialakulásának akadályozásában van döntő szerepe.

De nem elhanyagolható a magnézium sem, ami B6 vitaminnal kombinálva az idegrendszer egészséges működésének fenntartásában játszik döntő szerepet.

Gondolom, a C-vitamin jelentőségét nem is kell mondanom, arról már a gyerekek is tudják az iskolában, hogy elengedhetetlen az egészséges élethez.

És ez csak néhány a 13-közül, amiket ez a vitamin biztosít. Igaz, az új szoftver mértékeket is meghatároz a szedésben, de a legjobban akkor gondolkodunk, ha anélkül is elevágunk a vitamin fogyasztásba, hogy szoftvereket használnánk.

Legyünk felelősségteljesek és éljünk a lehetőséggel, hogy egészségünkért tehetünk. Sportoljunk, táplálkozzunk tudatosan, és szedjünk vitamin komplexeket, hogy hosszú szép életet élhessünk.