Egy szoftverfejlesztő is alapíthat céget

Legutóbb az a szerencse ért, hogy el kellett mennem egy osztálytalálkozóra, amire egyáltalán nem akartam elmenni. Persze utólag már nagyon örülök, hogy megtettem, de muszáj volt kéretnem magam egy kicsit az elején, gondolom ez sokaknak ismerős érzés.

Mivel infós osztály voltunk, így sokan ebben az irányban helyezkedtek el, köztük én is. Sokat beszélgettünk erről és felemlegettük a múltat is. Beszélgettünk a kedvenc tanárainkról, na meg szóba jöttek a táborok is.

Sokan szoftverfejlesztők lettek, vagy elhelyezkedtek olyan cégeknél, amelyek szoftverekkel vagy robotikával foglalkoznak. Akadtak olyanok is, akik rendszergazdák lettek, de a legtöbben maradtunk “egyszerű” weblapfejlesztők.

Kacagással és remek hírekkel telt az este, amikor aztán megérkezett Attila. Elnézést kért, hogy késett, de az mondta, hogy az új munkája nagyon lefoglalja. Amikor rákérdeztünk, hogy mégis mit dolgozik, azt mondta, hogy céget alapít és most kezdett el böngészni a székhely szolgáltatás opciói között.

Fogalmam sem volt eddig arról, hogy mi az a székhely szolgáltatás, talán emiatt is maradt a fejemben az este folyamán ez a két szó. Székhely szolgáltatás. Mindenesetre, gratuláltunk neki és csodás hangulatban telt az este további része.

Ám amikor hazaértem, tusolás közben ezen gondolkodtam, hogy én is annak idején mennyire bele akartam fogni ebbe az egész cégalapításos dologba.

Emlékszem rá, hogy anno a könyvtárból rengeteg könyvet kikölcsönöztem, amelyek erről szólnak és sok YouTube videót néztem a témában. A nagy érdeklődés ellenére azonban sosem vágtam bele úgy igazán, de valamiért úgy éreztem, hogy Attila adott egy löketet számomra, ezért még aznap este felhívtam és megkérdeztem, hogy honnan tudnék informálódni erről az egészről. Ekkor elküldött nekem egy linket, amely részletesen beszámol a székhely szolgáltatás fortélyairól. Ő is innen tanulta meg azt, hogy mi is a székhely szolgáltatás, mi az alapköve ennek az egésznek.

A weboldal maga nagyon letisztult volt, ez különösen jól esett az infós lelkemnek, hiszen akadnak olyan gagyi weboldalak, hogy azokat általában kérdés nélkül átugrom, még akkor is, ha maga a cikk érdekesnek tűnik. Egyszerűen fontos az igényesség, így ezt az oldalt nem zártam be.

Az egész felület részletesen számol be arról, hogy hol, hogyan és miként lehet céget alapítani, valamint különféle székhely szolgáltatásokat igénybe venni. Budapesten a II. és VI. kerületben, valamint az IPA adó mentes pest megyei Újlengyelben is igénybevehetünk székhely szolgáltatást a grossoffice.hu-nál. Ehhez ügyvédet is kell fogadnunk, de ebben is segíteni tudnak számunkra.

A székhely szolgáltatás keretein belül mindenfélét elvállal a székhelyszolgáltató cég. Üzleti címet és titkári szolgálatot biztosítanak, cégtáblát helyeznek ki cégnévvel együtt, vállalják a hivatalos ügyek postázását és a beérkező küldemények átvételét, archiválását, tárolását. Mindenről értesítenek e-mailben és a teljes infrastruktúra használatát biztosítják neked.

Az árak igazán kedvezőek, ráadásul egy hónapot még ajándékba is adnak mellé. Ha mindez nem lenne elég, még a tulajdoni lap árát is elengedik. Azt hiszem nem kell kihangsúlyoznom, hogy ez mennyire jó ajánlat.

Így történt végül az, hogy Attila meggyőzött és elkezdtem én is céget alapítani. Ezáltal létrejött a szoftvercégem, amely egy pörgős, de jövedelmező céggé vált. Lépj te is a nyomdokaimba és válaszd hozzá a grossoffice.hu szolgáltatásait!