A programozói élet szépsége- munka és nyaralás Siófokon

Szoftverfejlesztőként olyan sok cégnél lehet találni munkát, hogy a feltételek nagy részét akár a munkavállaló tudja meghatározni. Ez az a szakma, ami hatalmas hiányt képez a munkaerőpiacon. Szinte szürreálisnak hat ez a mérték, így a munkavállalók számára sokkal több lehetőség van a válogatásra és az olyan ajánlatok megtalálására, amiket kielégítőnek találnak.

Viszonylag sok fejlesztő ismerősöm van. Az egyik barátom orvosi szoftverek fejlesztésében vesz részt, egy másik mesterséges intelligenciát programoz, persze nem konkrét robotokat, hanem olyan algoritmusokat, amik saját maguktól képesek különböző típusú számlákat digitalizálni és rendszerezni.

Furcsa belegondolni, hogy a mai világ nagy része nem csak fizikai dolgokra épül, hanem egy kézzel nem is fogható dologra is. Mindenhol programok bújnak meg a háttérben, legyen szó cégről, boltról, vagy akár iskoláról.

Sok különböző programozási nyelv létezik, amikkel ezeket a szoftvereket írják. Kicsit olyanok, mint az idegen nyelvek. Néhány hasonlít egymásra, mások között nagy különbség van, de az biztos, hogy ha egy ilyen nyelvet megtanul az ember, akkor utána újak elsajátítása már valamivel könnyebben fog menni.

Van olyan programozó ismerősöm, aki a munkája közben gyakorlatilag körbeutazza a világot.

Amikor itthon van, akkor is rendszeresen utazik el valahova vidékre egy olyan helyre, ahol még nem járt. Legutoljára azt böngészte, hogy hol van szállás Siófokon.

szállás Siófokon

Van egy www.siofokszallas.info weboldal, ahol különböző apartmanokat kínálnak Siófokon, ami ideális kis pihenő és munkabázis tud lenni egy ilyen utazó programozó számára.

A méltán híres Balaton part, számtalan szórakozási, kirándulási és kúlturális programmal, mindig jó választás egy kis kikapcsolódásra, még úgy ha a munkának is bele kell férnie.

Nincs is jobb, mint néhány teendő elvégzése után csobbanni egyet a Balaton vizében, majd este enni valami finom vacsorát egy hangulatos étteremben, utána pedig körbenézni a városban, hogy milyen rendezvényekbe lehet spontán belebotlani.

Ez a barátom rendszeresen utazik együtt a barátnőjével is, hiszen ha dolgoznia is kell, nem egész napos elfoglaltságról van szó, így mindig jut idejük közös programokra.

Ez pedig egy ilyen környéken nem nehéz, ugyanis rövid távolságon belül az élet rengeteg aspektusát lehet megtalálni. A már említett strandoláson kívül gyönyörű települések vannak a közelben, át lehet hajózni az északi-partra, be lehet járni Tihanyt és Balatonfüredet is. Ha kulináris élvezetre vágyunk, akkor pedig rengeteg újhullámos étterem nyílt az elmúlt években, nagyon sokat fejlődött ebben is a balatoni régió, és nagyon hangulatos borteraszokat lehet találni, ahol ha szerencsénk van, még elő zenét is kapunk a borozgatás mellé. Ha pedig még aktívabban szeretnénk elfoglalni magunkat, akkor túrázhatunk egyet Badacsony lankái között. Tehát pancsi, hegyes erdős kirándulós tér, kúltúrális városi közeg, és gasztronómiai paradicsom is egy karnyújtásnyira van.

De ha egyikre sem vágyik az ember, akkor a választott siófoki apartmanunkban is békésen el lehet tölteni az időt.

Azt még nem is említettem, hogy vannak kutyabarát apartmanok is, így házi kedvencünket sem kell kihagynunk a jóból. Az apartmanok között van amelyik saját erkéllyel rendelkezik, közvetlen kilátással a Balatonra, így akár itt is eltölthetjük a dolgos óráinkat. De olyan is találunk, amely saját medencével és napozó terasszal van felszerelve, és mi se lenne ideálisabb munkakörnyezet, mint a medence mellett ülve, egy napozóágyban, kezünkben a laptoppal eldolgozgatni.

Házi kedvencünk miatt pedig biztos nem kell aggódni, aki ezalatt nagyokat játszik és hempereg az apartman kertjében, és ha úgy adódik, akkor a kutyastrandra is el lehet vele látogatni.

Illetve az is mindegy, hogy éppen egy kis padlócirkáló kutyád van, vagy pedig egy tisztességes méretű melák kutyád, az szállásadók egyaránt szívesen fogadja bármelyik típust.

Számomra az nagyon fontos szálláskereséskor, hogy egy olyan szobát találjak, aminek a hangulata már önmagában pihentető tud lenni. Tehát azon kívül, hogy persze rendezett és tiszta, az atmoszférája is kellemes legyen. Ezen a siófoki szállás weboldalon ez sem akadály, mert összesen 6 apartman és 105 szobájuk van, amiből aztán elég könnyű válogatni és kikeresni azt, amelyik a legjobban tetszik.

Ha ezek a siófoki apartmanok egy világutazó programozónak tetszik, akkor nagy valószínűséggel mindenki jól fogja érezni magát ott.