Ezért jó az internet, mert itt még akár az ablakpárkányokról is olvashatsz

Már évek óta egy cégnél dolgozom grafikusként, volt egy kollégám, aki szintén hasonló területen dolgozott, ő azóta már külföldre költözött, illetve volt egy másik kollégám, aki szoftverfejlesztő volt, de megunta a dolgot. Nem tudta megmondani, mi az, ami pontosan untatta, de végül hosszas huzavona után szakmát váltott.

Az informatika szerintem nagyon izgalmas, mindig van mit tanulni, ráadásul rengeteg ágazata van, így bárki, aki ebbe akar dolgozni vagy csak simán bele akar tanulni, annak rengeteg választása van. Azért érdekes belegondolni, hogy az elmúlt években hogyan alakult a világ, ma már szinte minden a digitalizálás körül forog. Volt idő, amikor még furán néztek a felnőttek, amikor informatikát kezdtek el tanítani az iskolákban, ma már sok mindenkinek a nagyszülei is nyomják a Facebookot és a videóchatelést.

Az internethasználat pedig ma már mindenki életében jelen van és ez nem fog változni. Van ennek jó meg rossz oldala is. Én nagyon szeretem benne, hogy bármire rá tudok keresni, tudom informálni, tanítani magamat, így kinyílik a világ előttem, új embereket ismerhetek meg és még sorolhatnám.

műanyag ablakpárkány

Pontosan így döbbentem rá, hogy miért is olyan fontos, ha van műanyag ablakpárkány az ablakoknál. Bizony, ez fontos dolog, és direkt emeltem ki azt is hogy műanyag. Sokáig gondoltam azt, hogy teljesen felesleges dolog egy ablakpárkány, némelyik úgy néz ki, hogy az borzalom. Aztán rátaláltam erre az oldalra, ahol minden le van írva a témával kapcsolatban. Miután végigolvastam, örültem neki, hogy két évvel ezelőtt mi is műanyag ablakokra cseréltük a régieket és azokhoz volt párkány, tehát úgy lett megcsinálva.

Szóval van ennek értelme, mégpedig az, hogy így a lecsurgó víz nem a falra csurog, ugyanis a folyamatos víz nem tesz jót a falnak. Felázik a festés, bejut a vakolatba a víz, ha pedig ott megfagy, akkor gondok vannak, hiszen úgy tönkreteszi a kötőszerkezetét a falnak.

Az oldalon rengeteg minden le van írva, érdekesnek hangzott, ahogy olvastam a sorokat, így a végéig elolvastam. És többet között az is le volt írva, hogy azért jó ha műanyagból van a párkány, mert az igazán strapabíró és rugalmas, bírja a jégesőt is és nem deformálódik el tőle különösebben. A hideg sem tesz nagy kárt benne, és a kővel vagy márvánnyal vagy bármivel ellentétben a műanyag könnyen alakítható. Szerintem ezek elég jó előnyök ahhoz, hogy az ember ezt a fajta párkányt válassza.

Nem lövöm le a poént, aki akarja, olvassa el az oldalt, de azt tanácsolom, hogy ha nem is azonnal, de azért gondolkozzon el mindenki azon, hogy milyen ablakot és párkányt használ.