Tökélyre fejlesztett babakocsi

Úgy érzem, kezd a blog elanyukásodni. Ez történik, ha az embernek kisbabája van otthon. De talán nem baj, és néha jól is jön egy kis betekintés a szoftverfejlesztő apaságba. Egyébként is nagyon sokat vagyok otthon a fiammal, úgyhogy a munka mellett Máté körül forog jelenleg az életem, és így máris hatványozottan sok minden történik velem is. Be tudok számolni például arról, hogy Máté már nagyon ügyesen kúszik, rendes fiú módjára koptatja a nadrágjai térdét. Már csak egy kicsit kell nőnie és erősödnie, hogy megkapja az első kismotorját. Addig még marad a mini programozó szettel, amit az anyósomtól kapott az én szülinapomra. Ugyanis ha az ember apa, akkor néha még az ő szülinapjára is a gyerek kap ajándékot. Szóval én egy évvel öregebb lettem, Máté pedig vidáman csapkodja a mára már kissé hiányos billentyűzetet.

babakocsi olcsón

Amíg várjuk, hogy Máté is programozó legyen versenyképes fizetéssel, még élvezzük egy kicsit a babázást. Most például új babakocsit válogatunk, ugyanis a kölcsönkapott járgányt a tulajok visszakérték, mert a családban máshol született egy kislány. Volt egy kis kavar, a lényeg, hogy új babakocsi kell. A feleségem ragaszkodik a szép designhoz, én pedig a minőséghez. És persze mindketten szeretnénk valamilyen pénztárcabarát megoldást találni. Egy ügyfelemen keresztül jött a tipp, hogy hol kapható kiváló fejlesztésű babakocsi olcsón. Az első gondoltatom az oldalra látogatva az volt, hogy még weboldal fejlesztői szemmel is elég jónak mondható a szolgáltatás, mondom ezt a honlapból kiindulva. Mindenesetre engem már itt megnyert magának a cég. A feleségem azonnal beleszeretett az Anex ® Discovery Sport Desert Haze 3 az 1-ben multifunkciós babakocsiba. Valóban luxuskivitelű, külsőre egy komoly jármű belső kialakítása jut róla az eszembe. Elég fickós, de ha a következő baba (igen, már szó volt róla) kislány lesz, akkor sem kell magyarázkodni.

Elképesztő, mennyivel többet tud ez a babakocsi, mint a korábbi, amit az elmúlt hónapokban használtunk. A gyártók mindenre figyeltek, ami a csöppség és a szülők szempontjából fontos lehet, miközben már messziről látszik a kocsin a minőség. Sok kiváló tulajdonsága van a babakocsinak, például az antiallergén anyagválasztás és az UV-szűrős napellenző. Emellett a babakocsit tolni is élmény, könnyen irányítható. Ez elég fontos szempont, főleg a feleségemnek, ugyanis ő fél kézzel mindig valami mást csinál, a munkája miatt sokat telefonál.

Nagyjából egy hete van meg a járgány, ennyi idő alatt bebizonyosodott, hogy nagyon praktikus darab. Máté is élvezi, nem rázza őt annyira, mint az előző. Persze jó móka a macskakövön zötykölődés, de nem akkor, amikor aludni szeretne. Ennek a babakocsinak ugyanis felfújható kerekei vannak, amik tompítják a talaj egyenetlenségeit. Mindemellett nem nehéz a szerkezete, könnyű, alumínium váza van. Ha valamelyik nagyszülő vigyáz Mátéra, akkor ez nagyon jól jön, de mi is örülünk neki, hogy nem kell folyton olyan nagy súlyt emelgetni.

A feleségem azt mondja, az anyukák a babakocsit praktikai szempontból dicsérik, és inkább a férfiak jegyzik meg az ízléses külsőt. Tényleg olyan, mint egy sportkocsi! Letisztult, kifinomult, és csak úgy sugárzik belőle az erő. Pont, mint Máté. Aki meg az apjára ütött.

Korábban már volt szó a gyerek és az apuka biztonságáról a motoros bukósisak kapcsán. A babakocsi tekintetében ez még lényegesebb téma. A kiválasztott kocsi ebből a szempontból is kifogásolhatatlan. Az egyik fő ok, ami miatt ezt az Anexet választottuk, az ötpontos biztonsági öv rendszer. Bármi váratlan, hirtelen esemény történik, Máté minden irányból védve van, és a babakocsi biztonságában marad. A hárompontos övből sokszor kibújt, kitornázta magát belőle, ez viszont biztosabban tartja a helyén. Hozzáteszem, hogy nem értem a gyerekeket. Én például nagyon örülnék, ha valaki arra kötelezne, hogy egy kényelmes, pamutborítású ülésben töltsem az időmet lazán hátradőlve, és játékokat adnak a kezembe, sőt, még etetnek is néha, aztán örülnek, ha elalszom. Mindenesetre Máté ennél kicsit energikusabb, de majd kinövi. Ha ő is fejlesztő lesz, biztosan jobban értékeli majd a puha foteleket.

A babakocsi az első bevásárlás alkalmával is jól szuperált. Ezt egyelőre csak a feleségemtől tudom, én még nem próbáltam, de ő azt állítja, sokkal könnyebbe ment minden, mint az előző babakocsival. Abból kiindulva, hogy mennyit költött és mi mindent vett, ez valóban igaz lehet. Köszönhető mindez annak, hogy az árusorok között könnyebben tudott navigálni, aztán a babakocsi tartozékaként érkezett bevásárlókosárral könnyen az autóhoz, aztán haza tudta hordani a cuccokat. Még gondolkodom, hogy ez a funkció valóban jó-e nekem, de mindenesetre praktikus. Az sokat segít a helyzet pozitív megítélésében, hogy a bevásárló körút eredményeként én is kaptam hét pár zoknit.

Egy hét leforgása alatt a babakocsi legtöbb funkcióját sikerült letesztelni és kihasználni, hála a hektikus időjárásnak. Már említettem az UV-szűrőt, ami a napközbeni tűző napsütésben jól jött. Persze eddig is jól megvolt a gyerek nélküle, de azért még nekem, kevésbé aggódó apukának is megnyugtató a tudat, hogy Máté védve van a káros sugaraktól. Az anyjával ellentétben én nem fogom bekenni minden reggel fényvédő krémmel, főleg ha már legalább egy kicsi rétegfelhő-foszlány van az égen. Egyébként sem szeretem, ha krémes a kezem. A babakocsi napellenzője viszont így kiszűri ezeket a sugarakat, és Máté szemét is védi a fénytől.

Az viszont engem is zavar, ha a gyerek vizes. Szerintem ezzel sok apuka, anyuka van így. A korábban használt babakocsinak felszerelhető ernyője volt, az új Anexre viszont fel lehet pattintatni egy esővédő fóliát. Komoly esőzések voltak a napokban, úgyhogy ezt ki is kellett próbálnunk. Persze elsőre kicsit szerencsétlenkedtünk még vele, de gyorsan megtanultuk a dolog csínját. Az viszont tény, hogy ez nagyon jól ki van találva. A fólián keresztül szemmel lehet kísérni a kicsit, és Máté is lát minket, ami mindenképp nagyon megnyugtató lehet a számára. Kivéve, ha nem borotválkozom. Egy nagy zuhé során kiderült, hogy míg én bőrig áztam, Máté teljesen száraz maradt, ha a pelenkától eltekintünk. És minden bizonnyal jól szellőzik a kocsi az esővédő fólia körül, mert a fiam levegőt is kapott közben bőven, ugyanis remekül tudott üvölteni, amikor épp ahhoz volt kedve.

Az első hét tehát bebizonyította, hogy jól választottunk, és már nem is bánom, hogy vissza kellett adni az előző babakocsit. Tény, hogy egy ilyen szuper, gondosan megtervezett szerkezet megkönnyíti a gyerek, és főként a szülők életét. Olyannyira, hogy egészen kedvet kaptam az újabb baba-projekthez. De talán célszerű előbb megvárni, amíg Máté már kinő a babakocsiból.