A szoftverfejlesztő férjem inkább szakemberre bízta a hőszivattyú szerelést

A férjem hosszú évek óta szoftverfejlesztőként dolgozik, és nagyon élvezi is azt, amit csinál. Én ezt nagyon furcsának tartom már csak azért is, mert sosem rajongtam a technikai dolgokért, de persze ő ennek a teljes ellentéte. Minden nagyon érdekli, ami a modern technikával kapcsolatos, de hát ez a szép a világunkban, mindannyian különbözőek vagyunk. Meg ahogy a mondás is tartja: az ellentétek vonzzák egymást. Nos, ez a mi esetünkben teljesült is, azt kell mondjam. Informatikus révén nagyon szeret odafigyelni minden apró részletre, hiszen ez a szakmájában egy nagyon fontos kritérium ahhoz, hogy sikeres lehessen. Én magam ezzel ellentétben nem nagyon szeretek szöszölni az apró részletekkel, de így legalább ebben is kiegészítjük egymást, hiszen biztos lehetek abban, hogy valaki mindig figyel az apró részletekre is. A munkája azt is maga után vonzza, hogy nagyon sok mindenhez ért, ami a gyakorlati dolgokkal kapcsolatos. Bár nemrég nagy nehezen ugyan, de beismerte, hogy ez esetben szerencsésebb lenne szakembert hívni, és ez nem volt más, mint a hőszivattyú szerelés.

hőszivattyú szerelés

Mindenek előtt arra volt szükség, hogy a férjem elmagyarázza nekem, mi is az a hőszivattyú, ugyanis nem voltam jártas a dologban, hiszen ahogy korábban említettem, nem igazán érdekeltek ezek a dolgok. A hőszivattyúk olyan eszközök, amik a levegőből vagy a talajból kinyert hőenergiát használják fel, és így egy rendkívül költséghatékony, és ráadásul környezetbarát megoldást is kínálnak. Manapság éppen ezért igen elterjedtek ezek a hőszivattyúk, hiszen nagyon fontos ebben a gyorsan globalizálódó világban, hogy minél több olyan megoldást találhassunk, aminek segítségével jobban tudjuk óvni a bolygónkat, hiszen nincsen másik élőhelyünk. Ezek az eszközök hűtésre, fűtésre és meleg víz előállítására egyaránt alkalmasak, tehát látható, hogy igen széles a felhasználási skálájuk. Ha sikerül jól megválasztanunk a hőszivattyúnkat, akkor az megoldás lehet az év minden szakaszában.

Miután a dolgokat általánosan bemutatta nekem, rátért a konkrét tárgyra, vagyis arra, hogy honnan is lenne érdemes hőszivattyút rendelnünk, és kikre is kellene bíznunk ennek az eszköznek a beszerelését. Én itt nem hittem a fülemnek, ugyanis a férjem szinte sosem kért segítséget. Mindig szerette azt hinni, hogy ő meg tud oldani mindent, még akkor is, ha egyértelműen meghaladta a képességeit az adott feladat. Elmondása szerint nekünk a Klímaglobál Kft. lenne a nyerő. Ez egy egyéni vállalkozásból nőtte ki magát azzá, amilyen formációban ma működik, és lassan már 15 éve folytatják a tevékenységüket. Mutatta is az oldalukat, ahol olvasni lehetett, hogy vállalnak hőszivattyú beszerelést Tatán, azaz a lakhelyünkön. Itt a férjem egy kicsit több lelkesedéssel folytatta a dolog ismertetését, mint előtte, már ha ez egyáltalán lehetséges volt. Nagyon furcsa volt számomra ismét, mennyire tudott lelkesedni, de hát ő már csak ilyen.

Egy Panasonic Aquarea nevű hőszivattyúra esett a választása, mert szerinte nekünk az minden tekintetben megfelelt. Ennek az a lényege, hogy a fűtés egy puffertartályra dolgozik, és az épület egy speciális berendezése figyeli, hogy melyik fűtési körnek mikor és mennyi hőre van szüksége, és ennek megfelelően kapcsolja is. Természetesen a férjemnek megint igaza lett ezzel kapcsolatban is, de ez várható volt a technikai eszközök területét érintő tudása végett. Már megszoktam, hogy ezekben az ügyekben bízzam rá a dolgokat, mert csak ő tudja megítélni ezeknek a berendezéseknek minden apró részletét.