Minden a mázlin múlott

Nem tartottam sose magam szerencsésnek. Soha nem nyertem még tombolán. Hiába vettem részt különböző nyereményjátékokban, még egy könyvjelzőt se kaptam. Kiskoromban állandóan elestem. Ha beköszöntött a jó idő, én voltam az, aki rögtön megfázott. Karácsonykor elkaptam valamilyen vírust, így a születésnapomat és a szeretet ünnepét ágyban töltöttem. A nyaralásaim során pedig mindig szakadt az eső.

Volt nekem egy hiper-szuper számítógépem. Még az egyetem előtt kaptam a szüleimtől, és egyszerűen imádtam. Kitapasztaltam, hogyan kell kezelni, minden adatomat rajta tároltam. Szakdolgozat, jegyzetek, majd később a munkahelyi fájlok tárolódtak rajta. Sose akartam lecserélni. Nem volt egy új darab, szoftver problémái voltak. A frissítések se segítettek már rajta, de én imádtam. Valamiért kötődtem hozzá. Valószínűleg azért, mert a szüleimtől kaptam.

Az egyik este viszont beütött az úgynevezett krach. Gondolom már mindenki kitalálta, hogy mi is történt. Épp egy nyomdát kerestem, ahol kirakat fóliát is készítenek. A párom ötlete a Color Nyomda | Digitális, ofszet és hullámkarton nyomtatás volt. Többször hallott már a róla barátaitól, úgyhogy rögtön felkerestem a Color Nyomda weboldalát.

Ami elém tárult az elképesztő volt. A termékkínálatot egyszerűen lenyűgözőnek találtam. Körülbelül ötven termék közül lehetett választani. Csináltathatunk névjegykártyát, meghívót, papírpoharat, papírtáskát, padlófóliát, irodai dekorációt, jármű dekort, sőt molinót, roll-upot, 3D formalakkozást is kérhetünk. Mondhatni a bőség zavarában voltam. Azonban a termékek mennyisége nem tudott eltántorítani a célomtól – habár elég nehéz volt -, megkerestem a kirakat fóliákat. Hosszas leírást olvastam arról, hogy egy ilyen termék akkor a legjobb, ha már messziről felhívja a figyelmet. Élénk, kifejező, grafikája pozícionált, illik a vállalkozás cégprofiljához, igényes, és minőségében sem lehet rá panasz.

Mivel az ilyen kirakat fóliák ki vannak téve a természet hatásainak, így mindenképpen bírniuk kell a hőingadozást, és a környezeti változásokat. Jó alapanyagúnak és felületűnek kell lenni.

A Color Nyomda különböző típusú kirakat fóliák gyártásában áll rendelkezésünkre. Beszélhetünk a one way vision, perforált kirakat dekorfóliáról, a betűkivágáshoz hagyományos plotter vagy fluoreszkáló fóliáról, homokfúvott fóliáról (a belátást megakadályozza úgy, hogy közben a fényt beengedi), de teljesen átlátszó fóliát is készítenek nekünk, sőt kérhetünk kirakatra kétoldalas perforált ablakfóliát, vagy digitálisan nyomtatott, fényvisszaverő fóliát is.

Nekünk csak annyit kell tennünk, hogy ilyen menő fóliánk legyen, hogy saját kirakatunk terv szerinti, pontos elkészítéséhez a nyomdakészre előkészített képi anyagokat a megrendelt termék szerinti méretben, elosztásban, CMYK színrendszerű, minimum 300 DPI felbontásban, kompozit PDF fájlként eljuttatjuk a Color Nyomdához. Ezt megtehetjük személyesen, a cég budaörsi telephelyén egy USB meghajtón, vagy külső merevlemezen előre egyeztetett időpontban, vagy a weboldalon megadott e-mail címen. Nagy méretű anyagok esetében pedig egy rövid tájékoztatót kapunk segítségképpen. A döntésünk előtt árajánlatot is kérhetünk egy igen egyszerű űrlap kitöltésével, de a kapcsolat fül alatt megadott elérhetőségeken bármikor állnak a rendelkezésünkre az ügyintézők.

Referenciák terén sem lehet panasz. Számos neves vállalattal működik, vagy működött együtt a Color Nyomda csapata. A felsorolás még azt is meggyőzi, aki eddig kétkedő volt a céggel kapcsolatban.

Valójában harmincéves tapasztalattal rendelkeznek, és kiváló szakemberekkel dolgoznak, illetve fiatalos, kreatív csapat erősíti a nyomdát. A fő céljuk, hogy igen rövid nyomtatási határidőn belül megvalósítsák az ügyfelek elképzeléseit. Külön részleg foglalkozik például az egyedi naptárakkal, a grafikai elemek megtervezésével.

Egy másik fül alatt még a gépparkról is olvashatunk, illetve ha nem vagyunk biztosak abban, hogyan adjuk le a terveinket, akkor egy leadási segédlet áll rendelkezésünkre, hogy véghez vigyük a folyamatot.

Nem engedtem a csábításnak, így elsőnek csak a kirakat fóliához szerettem volna árajánlatot kérni. Épp a beküldésen voltam már, amikor hirtelen kikapcsolt a gépem. Se kép, se hang. Nem hittem el, hogy még ebben se vagyok szerencsés. Habár, ha jobban belegondolok, mielőtt feladta a harcot a gép szoftvere, legalább rátaláltam a nyomdára. Mégis egyszer mázlim volt?

Új laptopot kellett vennem. Miután megérkezett a vadonatúj gépem, rögtön visszatértem a Color Nyomda | Digitális, ofszet és hullámkarton nyomtatás ajánlatához. Végül sikerült leadnom a rendelésemet akadályok nélkül.