Programozás nyaralás közben Harkányban

Szoftverfejlesztőként olyan sok cégnél lehet találni munkát, hogy a feltételek nagy részét akár a munkavállaló tudja meghatározni. Ez az a szakma, ami hatalmas hiányt képez a munkaerőpiacon. Szinte szürreálisnak hat ez a mérték, így a munkavállalók számára sokkal több lehetőség van a válogatásra és az olyan ajánlatok megtalálására, amiket kielégítőnek találnak.

Viszonylag sok fejlesztő ismerősöm van. Az egyik barátom orvosi szoftverek fejlesztésében vesz részt, egy másik mesterséges intelligenciát programoz, persze nem konkrét robotokat, hanem olyan algoritmusokat, amik saját maguktól képesek különböző típusú számlákat digitalizálni és rendszerezni.

Furcsa belegondolni, hogy a mai világ nagy része nem csak fizikai dolgokra épül, hanem egy kézzel nem is fogható dologra is. Mindenhol programok bújnak meg a háttérben, legyen szó cégről, boltról, vagy akár iskoláról.

Sok különböző programozási nyelv létezik, amikkel ezeket a szoftvereket írják. Kicsit olyanok, mint az idegen nyelvek. Néhány hasonlít egymásra, mások között nagy különbség van, de az biztos, hogy ha egy ilyen nyelvet megtanul az ember, akkor utána újak elsajátítása már valamivel könnyebben fog menni.

Van olyan programozó ismerősöm, aki a munkája közben gyakorlatilag körbeutazza a világot.

Amikor itthon van, akkor is rendszeresen utazik el valahova vidékre egy olyan helyre, ahol még nem járt. Legutoljára azt böngészte, hogy hol van szállás Harkányban.

szállás Harkányban

Van ott egy Baranya hotel nevű hely, ami ideális kis pihenő és munkabázis tud lenni egy ilyen utazó programozó számára.

A méltán híres Harkányi gyógyfürdő melletti jó nagy szállás Harkányban, rengeteg szobával, külön wellness részleggel, a város közepén.

Nincs is jobb, mint néhány teendő elvégzése után csobbanni egyet egy gyógyvizes medencében, majd este enni valami finom vacsorát egy hangulatos étteremben, utána pedig körbenézni a városban, hogy milyen rendezvényekbe lehet spontán belebotlani.

Ez a barátom rendszeresen utazik együtt a barátnőjével is, hiszen ha dolgoznia is kell, nem egész napos elfoglaltságról van szó, így mindig jut idejük közös programokra.

Ez pedig egy ilyen környéken nem nehéz, ugyanis rövid távolságon belül az élet rengeteg aspektusát lehet megtalálni. A már említett szomszédos vízi paradicsomon kívül gyönyörű hegység van a közelben, ott van Harkány és nem messze a nem is olyan régen az egyik évben kulturális fővárosnak lett választva, és ezen kívül még a villányi borvidék is a környéken terül el. Tehát pancsi, hegyes erdős kirándulós tér, kultúrális városi közeg, és gasztronómiai paradicsom is egy karnyújtásnyira van.

De ha egyikre sem vágyik az ember, akkor a hotel környékén csendben is eltöltheti a napot.

Azt még nem is említettem, hogy kutyabarát szállodáról van szó. Ez minden kutyás gazdinak egy rendkívül fontos dolog, hiszen sok ember amikor elmegy nyaralni, nem feltétlenül tudja magával vinni a kis kedvencét, ezért valamelyik ismerősnél, vagy szomszédnál, esetleg rokonnál szokta hagyni az ebet arra az időszakra, amíg haza nem ér.

Ennél a szállodánál viszont ez a probléma nem is létezik. Kezdve azzal, hogy laminál parketta van minden szállodai szobában, így nem veszélyes a hotel területe állati piszkítás szempontjából. Továbbá a hotelnek van parkosított kertje is, ezért a sétáltatás egy azonnal megvalósítható dolog a környéken, arról nem is beszélve, hogy a közelben rengeteg kirándulóhely van, ami egy kutyusnak kész üdülőtelepnek számít.

Illetve az is mindegy, hogy éppen egy kis padlócirkáló kutyád van, vagy pedig egy tisztességes méretű melák kutyád, a hotel egyaránt szívesen fogadja bármelyik típust.

Számomra az nagyon fontos szálláskereséskor, hogy egy olyan szobát találjak, aminek a hangulata már önmagában pihentető tud lenni. Tehát azon kívül, hogy persze rendezett és tiszta, az atmoszférája is kellemes legyen. Ebben a hotelban ez azért nem lehet akadály, mert 105(!) szobájuk is van, amiből aztán elég könnyű válogatni és kikeresni azt, amelyik a legjobban tetszik.

Ha ez a hotel egy világutazó programozónak tetszik, akkor nagy valószínűséggel mindenki jól fogja érezni magát ott.